lasarga ajualcoitel

Hiroshi Fujii dirigirà l’Himne de Festes 2016

• El japonés va arribar a Alcoi fa més de 20 anys per continuar la seua formació en guitarra • Ha sigut mestre del grup de dolçainers i tabaleters Barxell • Fujii ha difós la música tradicional del nostre territori, inclosa la de Moros i Cristians per tot arreu

hiroshi-fujii

El músic japonés Hiroshi Fujii, professor del grup de dolçainers i tabaleters Barxell durant molts anys, ha sigut designat per l’Ajuntament com el director de l’Himne de Festes 2016.

Hiroshi Fujii va arribar a Alcoi fa més de vint anys amb l’objectiu de seguir la seua formació amb la guitarra de la mà de José Luis González. El músic va residir a Alcoi fins fa poc que va haver de tornar a la seua ciutat natal, Kobe, per a rebre un tractament mèdic.

Gràcies a què va romandre a la ciutat, va poder aprendre dolçaina quan en l’any 2000 va accedir com alumne en el conservatori José Iturni de València, on va aprendre del professor de dolçaina Xavier Richart. Hiroshi Fujii va quedar fascinat per la dolçaina gràcies a popular grup de música Obrint Pas.

També ha participat en programes de televisió com ‘Destino Espanya’ o ‘El Secreto de Puente Viejo’. Encara que la característica principal d’aquest músic és que durant anys va ser mestre al grup de dolçainers i tabaleters Barxell, amb qui ha pogut portar la música tradicional per tot el territori, especialment la del Moros i Cristians.

És per això, Hirsohi Fujii enguany tindrà la responsabilitat i el plaer de dirigir l’Himne de Festes 2016.

Des del grup de Dolçainers i tabaleters La Cordeta d’Alcoi han volgut donar la més sincera enhorabona a l’amic, dolçainer i guitarrista, Hiroshi Fujii per haver estat triat per l’Ajuntament d’Alcoi per dirigir l’Himne de Festes el proper dia 21 d’abril. Asseguren que com a dolçainers i tabaleters s’alegren moltíssim per ell i aplaudeixen la seua elecció: “Tot el món de la dolçaina i de la música tradicional ens sentirem un poc representats eixe dia i estarem amb ell quan baixe els braços i escomencen a sonar les primeres notes de l’himne”.

Font: Mireia Pascual./


ajualcoiturisme

culturalcoi

 

artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *