foradia ivace

La dona i la festa torna a ser motiu de debat  

• Torna al debat social un problema que encara està lluny de solucionar-se • Naira Davo "hi ha moltes filaes on continua votant-se l’admissió de nous membres, i sistemàticament queden fora les dones" • Demanarà a la Regidoria d’Igualtat si considera que s’ha acabat la discriminació de la dona en la Festa

Diana Fila marrasquets. enrique botella lesmuntanyes.comjpg

Primera Diana Alcoi que van participar les dones de la filà Marraskech ./lesmuntanyes.com

La polèmica en torn a la discriminació de la dona a les Festes de Moros i Cristians torna a estar servida a Alcoi. En concret, la regidora Naiara Davó, de Guanyar Alcoi, declarava fa uns dies que “el regidor de Festes diu que a dia de hui totes les dones poden accedir a totes les filaes, i per tant participar en la festa sense discriminació”, el que feia tornar al debat social un problema que encara està lluny de solucionar-se.

La conversació va tindre lloc a la Comissió Informativa de Serveis a les Persones i en concret, la pregunta formulada requeria si “Està previst que l’Ajuntament d’Alcoi adopte mesures per modificar els patrons socioculturals de conducta assignats en funció del gènere, amb la fi d’eliminar progressivament els prejudicis sobre la participació i integració completa de la dona en la festa? Quines mesures? Com es pensen implementar? A partir de quan?”.

Com que el regidor de Festes no va assistir a la comissió havia deixat una resposta escrita de forma breu en què deia que a dia de hui, totes les dones poden accedir a totes les filaes”, i que la integració de la dona s’està normalitzant.

La regidora Naiara Davó entén que aquestes declaracionssón tota una declaració de principis del conservadorisme i l’immobilisme deplorable que ara per ara caracteritzen al govern local. Dir que ja no existeix la discriminació és directament mentir, i a més, conscientment, perquè hi ha moltes filaes on continua votant-se l’admissió de nous membres, i sistemàticament queden fora les dones. I això el regidor ho sap, però prefereix vendre una realitat paral•lela on tothom és feliç i el problema no existeix. Ho considerem com un insult a les dones alcoianes que no poden accedir a una filà, ni fer una esquadra ni una diana perquè no són prou”.

Davó anuncia que demanarà a la Regidoria d’Igualtat si considera que s’ha acabat la discriminació de la dona en la Festa: “Perquè creiem que s’ha de ser més seriós; estem parlant de greus discriminacions i de trepitjar els drets bàsics de les dones. Hui mateix, hem sabut que s’ha descartat celebrar una gloria infantil femenina. Seria una anècdota, si no se sumarà a la llarga llista de discriminacions i obstacles que patim les dones alcoianes que volem participar a la Festa en les mateixes condicions que els homes”.

Per últim, i també respecte a les Festes, també es va aprofitar per sol·licitar la memòria justificativa de la subvenció de l’Ajuntament a l’Associació de Sant Jordi, 135.000 euros, encara que des de Guanyar Alcoi assenyalen que no vam obtindre resposta concreta” respecte a una de les subvencions més quantioses de les que atorga l’Ajuntament.

Font: Ester Jordà./


upvalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *