foradia subscriutegrat

Alcoi s’acull a un projecte de rehabilitació urbana

• Un conveni entre l’Estat, la Generalitat i l’Ajuntament permet una inversió de 6 milions d’euros en la renovació d'habitatges i del casc urbà • Els veïns podran sol·licitar subvencions que sufraguen fins el 55% del cost de les obres en zones comuns • Permetrà la rehabilitació del carrer Entença i beneficiarà als barris de Santa Rosa, el Centre i l’Eixample

conveni vivenda rehabilitacio alcoi

Alcoi podrà en breu començar a refer i millorar els seus  habitatges i moltes zones urbanes de la ciutat. Així ho ha anunciat l’alcalde, Toni Francés, qui ha explicat que el govern va presentar un projecte per a la rehabilitació i renovació de la ciutat que ha sigut aprovat.

El conveni firmat entre l’Estat, la Generalitat i l’Ajuntament d’Alcoi va a permetre una inversió de 6 milions d’euros, dels quals es faran càrrec en un 35% el Ministeri i en un 20% la Generalitat, invertint la resta el govern municipal i els alcoians i alcoianes.

El projecte, segons Francés, “és el més ambiciós dels últims 20 anys i va a generar 150 llocs de treball en un dels sectors més afectats per la crisi, la construcció. El conveni permet la rehabilitació d’unes 200 habitatges i la regeneració (derrocar i construir de nou) d’altres 16, així com la millora del carrer Entença.

A més aquells edificis que necessiten realitzar actuacions en espais comuns com façanes, instal·lacions d’ascensors, entre altres podran sol·licitar una subvenció de fins el 55% del cost total de l’obra. Mentre que les habitatges que necessiten ser derrocades i construïdes de nou podran comptar amb una ajuda de fins 30.000€. L’execució del pla s’estendrà fins finals del 2016. Els barris afectats són: Santa Rosa, el Centre i l’Eixample.

L’alcalde ha destacat que Alcoi és l’única ciutat que “compta amb dos projectes de regeneració urbana” i ha recordat que junt amb este anunciat, cal remarcar un altre que està finançat al 100% per l’Estat i la Generalitat i que permet la regeneració del carrer Barbacana i la Placeta de les Xiques, amb un total de 92 habitatges i una inversió de 400.000€.

Els veïns d’Alcoi podran resoldre dubtes en oficines d’informació on podran també sol·licitar acollir-se al pla i una vegada aprovat començar les obres. Francés ha explicat que en breu s’iniciarà una campanya informativa en les zones de la ciutat que poden acollir-se a les ajudes per a què els ciutadans puguen conéixer l’existència del conveni i acollir-se a ell.

Font: Mireia Pascual./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *