foradia subscriutegrat

Presentació d’un llibre sobre La Canal d’Alcoi

• El coordinador Ignasi Mira destaca la zona de la que tracta la publicació per la interacció entre l’acció humana i la natura • El llibre sobre La Canal és un recull de textos de diversos autors que parlen d’arqueologia, història i paisatge • L’acte tendra lloc demà dimecres 4 de novembre en el Centre Cultural Mario Silvestre d'Alcoi

LacanalLORDIT_F2El Centre Cultural Mario Silvestre acull demà dimecres 4 de novembre a les 19’30h. la presentació del llibre La Canal d’Alcoi. Arqueología, história i paisatge, coordinat per Ignasi Grau Mira i editat per la Universitat d’Alacant. El llibre recull textos de diferents autors que expliquen els valors ecològics, humans i històrics de la zona.

L’espai de La Canal del qual parlen representa tots els períodes de la historia amb manifestacions tan destacades com les pintures rupestres de la Sarga (declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco), o les restes del poblat ibèric del Puig d’ Alcoi. Cal destacar també les arquitectures de les masies, les cases dels colons dels Plans o les infraestructures dels ferrocarrils inacabats.

Ignasi és professor d’ historia en la Universitat d’Alacant i participa en el grup d’investigació ‘Arqueología i Patrimoni Històric’. Grau afirma que el llibre tracta d’una zona d’Alcoi, La Canal, amb un ‘”paisatge excepcional que conserva la seua fisonomia tradicional del paisatge rural valencià modelat per segles d’interacció entre l’acció humana i la natura”.

Font: Mireia Pascual./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *