foradia mediambient

Baixa l’atur a Alcoi però augmenta l’exclusió al País Valencià

• Alcoi constava de 87 persones contractades més que el mes de setembre • Solament 1 de cada 10 dels nous contractes són indefinits • La xifra d'aturats alcoians inscrits en el SERVEF rondaria els 6.800

empleoEls Serveis Públics d’ocupació (SERVEF) informen que durant el mes d’octubre Alcoi constava de 87 persones contractades més que el mes de setembre. Així, la xifra d’aturats alcoians inscrits en el SERVEF rondaria els 6.800.

Sota el criteri dels contractats inscrits, la tendència, sens dubte, és positiva: el novembre del 2014 Alcoi comptava amb al voltant de 7.500 en l’atur.

No obstant açò, segons el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, un de cada 4 contractes laborals signats durant l’any 2015, el 25%, han durat 7 dies o menys. I Solament 1 de cada 10 dels nous contractes són indefinits, el 90% són temporals. El 28% de les noves ocupacions són a jornada parcial.

L’augment de la precarietat laboral i la falta de llocs de treball expliquen, doncs, que 1.736.000 valencians es troben en risc de pobresa o exclusió social, un 34’7% de la població total, segons les dades de la Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social (EAPN). Aquesta xifra ha augmentat en els últims sis anys, des del 26,5% de 2009 fins al 34,7% actual.

Font: Rodrigo Paños./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *