foradia pressupostparticipatiualcoi

Natalia: “la indemnització a Ortiz la devia pagar qui li va fer el contracte”

• El poble és savi: actualitat • Parlem amb Natalia de com valora la situació actual i quines mesures creu que caldria aplicar per a millorar-la

Estem vivint un moment històric en el qual el temps públic està accelerat. Estem vivint canvis molt pronunciats en molts aspectes: l’avanç tecnològic és exponencial, i el sistema productiu, així com la forma de vida de la societat, s’adapta a ell i al món de les finances, que és el que ho dirigeix tot. No obstant això, encara que hi haja en alguns aspectes una tendència de millora de les xifres socials i econòmiques, si comparem les dades d’ara respecte a les de 2011, podem concloure que continuem estructuralment igual, i en molts casos pitjor.

Per donar alguns exemples en xifres extretes del INE: la taxa d’atur en 2011 se situava al voltant del 23%, igual que ara mateix (cal afegir que els aturats registrats són menys i que la població ha disminuït quasi un milió); els aturats de llarga duració són dos milions i mig, en 2011 eren un milió i mig; el fons de reserva de la seguretat social ha baixat en quatre anys de 70.000 milions a 42.000; per la seua part, el deute públic ha pujat: de representar el 69% del PIB a estar al voltant del 97%.

Aquesta quinzena volem que els veïns i veïnes d’Alcoi ens comenten com valoren ells la situació actual i quines mesures creuen que caldria aplicar per a millorar-la.

natalia el poble es savi alcoi

Parlem amb Natalia./ lesmuntanyes.com

Hola Natalia, tu com valores la situació actual? Fatal. Fatal perquè la meitat de la gent que conec està parada. La meitat no, el 90%”. Però diuen que està millorant-se l’economia… “Això és el que diuen ells, però jo no ho veig, sincerament. Crec que estem pitjor que fa 4 anys. Aquest matí he vist en el diari que Rajoy deia que tenim menys parats però després he vist que les dades diuen el contrari”.

A més ara els contractes són més precaris, els sous, la temporalitat…, continua Natalia. Creus que aquesta situació és fruit d’una mala gestió política o és inevitable? Mala gestió política, sense dubte. I quines mesures caldria aplicar per a millorar la situació? “Per exemple, que no furtaren tant, eixa la primera i principal”.

Què et pareix que s’aplicara per exemple un copague en la sanitat i en l’educació?Fatal. Si el servei és públic no pot ser de pagament. Ja ens fan pagar una barbaritat en llibres (més de 400 €) que no aprofitaran a l’any següent”. Segons tinc entés, el govern autonòmic està facilitant llibres gratuïts precisament per a resoldre aquest problema… “Estan fent un banc de llibres, però el banc ens costa 110 € (i els quaderns no entren), més l’AMPA i tal, es puja a quasi 300 €. En Andalusia, per exemple, els llibres són gratuïts, perquè ací no? Serà que ací furten més i no hi ha diners”.

Respecte a Alcoi, ara el Jutjat ha condemnat a l’Ajuntament a pagar 4’2 milions d’euros al grup d’empreses constructores d’Enrique Ortiz per l’anul·lació del contracte d’obra del Bulevard, què et pareix l’assumpte? Em pareix que devia pagar-ho qui li va fer el contracte”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *