foradia subscriutegrat

Guanyar Alcoi reclama a la Conselleria de Medi Ambient la revisió d’ofici d’Alcoinnova

• Reclama la revisió d’ofici a la Conselleria del projecte urbanístic Alcoinnova, que preveu la requalificació de terrenys a la zona de la Canal • Guanyar Alcoi segueix recolzant totes les accions que s’acorden a la plataforma Salvem l’Aqüífer • Estefania Blanes: “Ens consta que s’ha cursat una sol·licitud a la Conselleria de Territori, però no a la que s’ocupa dels informes pendents”

la canal

Guanyar Alcoi ha remés la revisió d’ofici a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, del projecte urbanístic Alcoinnova, que preveu la requalificació de terrenys a la zona de la Canal, sobre el principal aqüífer d’aigua potable que abasteix Alcoi, per instal·lar indústria i altres construccions.

Altres grups polítics també han reclamat la revisió d’ofici a la Conselleria de Territori, tal i com expressa Estefania Blanes, “però creiem que és convenient que siga el departament que s’ha d’ocupar de vetllar per l’entorn mediambiental qui revise el projecte i determine si qüestions com la falta de mesures contra incendis forestals o el fet que les conduccions travessen el parc natural han de ser resoltes o no abans de continuar amb el procés”.

Guanyar Alcoi ha presentat a la Comissió Informativa de Dinamització Econòmica i Gestió Estratègica que se celebra aquest dilluns dues preguntes al respecte de la tramitació d’Alcoinnova per part de l’Ajuntament:

  1. “En primer lloc, volem saber si l’Ajuntament ha sol·licitat la paralització cautelar del projecte fins que hi hagen sentències firmes als contenciosos interposats.
  2. I en segon, si  el govern pensa reclamar els esmentats informes sobre incendis forestals i conduccions des de la ciutat fins al polígon travessant el parc natural”.

Recorden des de Guanyar Alcoi, haver mantingut vàries reunions amb el diputat de Podem a les Corts, Josep F. Almería, per treballar conjuntament i unir esforços en el seguiment de les accions en defensa de la Canal. En aquest sentit, el grup parlamentari de Podem ha presentat una Proposició No de Llei que demana al Govern de la Generalitat que s’aplane en els contenciosos administratius que es troben en els jutjats.

NDavoTal i com expressa la regidora de Guanyar Alcoi Naiara Davó, “aquesta PNL, signada per Podem, Compromís i PSOE sembla a dia de hui l’única eixida política possible, davant l’immobilisme i les confuses declaracions del govern del PSOE a Alcoi”.

Guanyar Alcoi continua fent costat a la plataforma Salvem l’Aqüífer, i recolzant totes les accions que s’acorden al si del col·lectiu.

Des de Guanyar indiquen que cada vegada veuen més ambigüitat en la postura del govern, capaç de mantindre públicament una postura i al dia següent la contrària, Davó aclareix que, “i per tant creiem que és necessari que totes les administracions implicades posen fi a aquesta requalificació a la carta que posa en perill l’aigua que bevem, l’equilibri del parc natural, la fauna de la zona i els valors històrics, arqueològics, naturals i paisatgístics de la zona”.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *