foradia subscriutegrat

Xerrada de Josep Pàmies a la Vall de Gallinera

• El pròxim diumenge 29 de Novembre a Benialí en la Vall de Gallinera a les 12h. Josep Pàmies ens parlarà de les plantes medicinals • La dolça revolució perquè ja hem estat testimonis de moltes revolucions violentes i hem vist com acaben: amb un pas enrere • 9.30h Excursió pels Voltantas de Benialí - Benissivà Sobre Plantes Mengívoles

Xerrada de Josep Pàmies, avi de la terra, horticultor i activista, el pròxim diumenge 29 de Novembre a Benialí en la Vall de Gallinera. Josep Pàmies ens parlarà de les “Plantes medicinals per recobrar la il.lusió de viure”.

pamies xerrada benissivaJosep Pàmies

A la vora del riu Segre, en terrenys conreats per la mateixa família de pagesos des de fa quatre generacions, porta coent-se des de fa vuit anys una “dolça revolució”. L’artífex es diu Josep Pàmies, savi de la terra, horticultor i activista, capdavanter d’una insurrecció que corre pels tests, els jardins i les balconades i que té com a poderós símbol a l’estèvia: la planta prohibida.

Ho cride la dolça revolució perquè ja hem estat testimonis de moltes revolucions violentes i hem vist com acaben: amb un pas enrere. Aquesta és una trucada a una revolució pacífica, com la qual va impulsar en el seu moment Gandhi, de resistència al sistema, de reafirmar-te en el que estàs fent, fins que els poders es baten en retirada i et deixen en pau”….paraules de Josep Pàmies. 

Tot el saber acumulat per Josep Pàmies des dels 16 anys, quan va començar la seva marxa com a agricultor, s’ha format ara en “Una dolça revolució”, el llibre escrit amb l’ajuda impagable de Miquel Figueroa, artífex d’aquests dos vídeos –“El menjar que trepitgem” i “Plantes que guareixen, plantes prohibides”– que han convertit a l’il·lustre camperol de Balaguer en un fenomen viral a la xarxa.

La fama de Pàmies porta ampliant-se des de fa dècades, més enllà de la seva ràdio d’acció a les terres més fèrtils de Lleida. Pàmies Horticoles dóna nom al negoci familiar, que serveix en safata un increïble assortit de minihortalizas, flors comestibles, herbes per a amanides i productes ecològics (sense oblidar-nos de les carabasses gegants).

  • 9.30h Excursió pels Voltantas de Benialí – Benissivà Sobre Plantes Mengívoles a càrrec de José Maria Peiró (Enginyer de muntanyes) i Vicent Morra (Biòleg).
    – Punt de trobada: Ajuntament de la Vall de Gallinera, en Benialí.
    – Dificultat baixa, per a tot tipus de públic.
  • 12 h. XERRADA DE JOSEP PÀMIES “Plantes Medicinals Per Recobrar La il.lusió de viure”.  A l’Ajuntament de la Vall de Gallinera, en Benialí. Preu: 2 € Aforament limitat (150 persones). Per a reservar entrada cridar al 650146189.

Després hi haurà dinar popular. Organitzat per Unió Cultural d’Amics i Amigues de la Vall de Gallinera i Ajuntament de la Vall de Gallinera.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *