foradia subscriutegrat

Isabel: “Estan mirant més per les grans empreses que per les petites”

• El poble és savi: actualitat • Parlem amb Isabel de com valora la situació actual i quines mesures creu que caldria aplicar per a millorar-la

Estem vivint un moment històric en el qual el temps públic està accelerat. Estem vivint canvis molt pronunciats en molts aspectes: l’avanç tecnològic és exponencial, i el sistema productiu, així com la forma de vida de la societat, s’adapta a ell i al món de les finances, que és el que ho dirigeix tot. No obstant això, encara que hi haja en alguns aspectes una tendència de millora de les xifres socials i econòmiques, si comparem les dades d’ara respecte a les de 2011, podem concloure que continuem estructuralment igual, i en molts casos pitjor.

Per donar alguns exemples en xifres extretes del INE: la taxa d’atur en 2011 se situava al voltant del 23%, igual que ara mateix (cal afegir que els aturats registrats són menys i que la població ha disminuït quasi un milió); els aturats de llarga duració són dos milions i mig, en 2011 eren un milió i mig; el fons de reserva de la seguretat social ha baixat en quatre anys de 70.000 milions a 42.000; per la seua part, el deute públic ha pujat: de representar el 69% del PIB a estar al voltant del 97%.

Aquesta quinzena volem que els veïns i veïnes d’Alcoi ens comenten com valoren ells la situació actual i quines mesures creuen que caldria aplicar per a millorar-la.

el poble es savi alcoi Isabel

Parlem amb Isabel./ lesmuntanyes.com

Bon dia Isabel, com veus la situació actual? “Ummm… fotut. No hi ha faena i sobretot la joventut ho té fatal”. Però diuen que estén en vies de recuperació… “És mentida. Els joves us hagueu que anar tots fora perquè ací no hi ha manera. Si estan millorant les xifres és perquè la gent s’esborra del paro, però treball no està creant-se. Els contractes són d’un parell de setmanes…

Se t’ocorre alguna mesura política que podria aplicar-se per tal de millorar la situació? “Els polítics, tots al carrer. Creus que aquesta situació ha sigut fruit de la mala gestió política o era alguna cosa inevitable? “Està claríssim, ha sigut culpa dels polítics”. Però si el problema ha sigut polític, no creus que la solució ha de ser també política? “Això serà impossible: el que busquen és omplir-se les butxaques. No confies que hi ha gent amb ideals nobles? “Sí, pot haver-hi gent que valga, però no els deixen fer”.

Creus que amb mesures que augmentassen el poder adquisitiu de les famílies podríem anar en la bona direcció? Clar, eixe és l’objectiu, però no ho faran”.

Respecte a situació dels petits comerços, com la valores?Ara mateix jo estic muntant-me una empresa d’alimentació, perquè no trobe faena. I ja veurem. Perquè no donen cap ajuda, i no saps el que està costant-me tirar endavant”. No obstant a les grans empreses sí que li fan els ulls grossos a l’hora de tributar impostos, per exemple, són les que més defrauden… “Estan mirant més per les grans empreses que per les petites i hauria de ser a l’inrevés”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *