lasarga ajualcoipresuparticipa

David Abad: “sempre hem defés el pagament sobre el qual s’ingressa”

• Els representant dels partits polítics d'Alcoi parlen sobre l'estat actual de les pimes i els autònoms • Parlem amb David Abad regidor per Compromís a l'Ajuntament d'Alcoi

Les pimes i els autònoms representen al voltant del 90% del teixit empresarial a Espanya i són les principals generadores d’ocupació. Però… quin és l’estat polític i fiscal actual de les pimes i els autònoms espanyols? Quines mesures polítiques caldria adoptar per millorar el seu estat? Volem conéixer i comparar l’opinió que tenen els diferents partits polítics al respecte.

Volem conéixer els arguments que esgrimeixen els nostres polítics respecte a l’estat actual de les pimes i els autònoms, setmanes abans de les eleccions generals del 20 de desembre 2015, anem allà parlem amb David Abad, regidor per Compromís

  • Qué opina David Abad de l’estat actual de les pimes i els autònoms?

David Abad caandidat a l'alcaldia d'Alcoi

s’han donat de baixa més de 386.000 professionals en els últims quatre anys”

L’autocupació s’imposa com l’única opció per trobar un lloc de feina per a molts aturats, amb el que suposa de despeses de diners; i per altra banda sense cap prestació social garantida.

Amb l’actual reglamentació, als autònoms no se’ls tracta gens bé, tots els mesos cal pagar mínim 256€, hagen facturat o no, hagen cobrat o no, a més a més de l’IVA i altres impostos. Amb la crisi els problemes s’han agreujat, encara que hi ha més de tres milions d’autònoms, hui dia s’han donat de baixa més de 386.000 professionals en els últims quatre anys.

En molts països europeus, la quota homologable a la Seguretat Social és molt més baixa, fins i tot vinculada a la facturació, i sobretot amb més drets de prestacions socials. Des de Compromís Alcoi sempre hem defés la proporcionalitat de la taxa i el pagament sobre el qual s’ingressa; com per exemple en Portugal: no hi ha quotes ni IVA, a final d’any es paga una taxa del 24% sobre els ingressos; en Itàlia es paga el 20% a la fi de l’exercici; en Holanda, es paguen 50€ anuals, o 150€ si es vol tindre segur mèdic. El país europeu on són més dures les condicions, llevat d’Espanya, és Alemanya on hi ha una quota fixa de 140€ al mes si es supera cert volum d’ingressos.

Font: Rodrigo Paños./

reactivalcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *