foradia subscriutegrat

Rutes urbanes saludables

• Es proposen set rutes de diferent extensió per potenciar que la població canvie de rutina i agafe el bon hàbit de caminar • L’objectiu és prevenir l’obesitat entre la població dins de la zona urbana • Les rutes van des dels 2.200 fins als 5.700 metres

pagina ruta urbana

El 37’3% de la població adulta té problemes d’obesitat. Caminar és sa i Alcoi ofereix moltes oportunitats per fer-ho.

El govern local vol potenciar que els ciutadans caminen i canvien la rutina per potenciar la salut de la població i prevenir els problemes d’obesitat que afecta nombre molt elevat de persones. Amb aquesta finalitat des de la regidoria de sanitat es llança una campanya per animar a practicar este hàbit tant en xiquets, com joves i majors. Es pretén potenciar l’exercici en família.

Es proposen set rutes diferents de vàries extensions que van des dels 2200 metres fins 5700 metres. Les rutes que permeten a més conèixer punts de la ciutat estan pensades per a diferents edats.

Aroa Mira, regidora de Benestar Social, ha explicat que a vegades és difícil anar al gimnàs o acudir fins les zones actualment habilitades com per exemple la vía verda, pel que s’ha volgut facilitar l’accés mitjançant la creació d’estes rutes, que poden aconseguir-se en les instal·lacions municipals del carrer Pintor Casanova o que es pot descarregar a la web de l’Ajuntament: “Molts estaments com l’OMS recomanen una dieta sana i equilibrada i una activitat física com caminar, tot és important en la prevenció de l’obesitat”, ha matisat.

Font: Mireia Pascual./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *