foradia pressupostparticipatiualcoi

Compromís-Podem primera força en la Comunitat segons la Universitat de València

• Aquests comicis s’estima que hi ha al voltant d’un 40% d’indecisió • Els resultats generals donen al PP la majoria simple • Pel que fa al País Valencià, Compromís-Podemos seria la força guanyadora

La Universitat de València ha realitzat una anàlisi dels sondejos electorals per tal d’estimar els resultats electorals del 20-D. L’anàlisi ha sigut realitzat pel Grup d’Investigadors en Processos Electorals i Opinió Pública (GIPEyOP) a través de 13.195 enquestes realitzades entre el 27 de novembre i l’11 de desembre.
encuesta espanya

Els resultats generals donen al PP la majoria simple, amb entre 94 i 107 diputats. El PSOE, amb 68-80 escons, estaria en segon lloc. El tercer lloc seria per a Podemos, amb 66-79 escons. I el quart lloc seria per a Ciudadanos, amb 54-66.

encuesta pais valencia alcoi

Pel que fa al País Valencià, Compromís-Podemos seria la força guanyadora, amb un 262% de vots. Li seguiria el PP, amb un 237%. Darrere estaria Ciudadanos, junt amb PSOE, amb un 192% i 191% respectivament. EUPV-UPeC trauria un 53%.
encuesta alacant alcoi
Si concretem a la província d’Alacant, la predicció d’escons dona com a resultat 3 escons per a cada una de les quatre forces majoritàries. El partit amb més adhesió popular seria Compromís-Podemos, amb un 245% de vots, seguit pel PP, que té un 241%. Ciudadanos, tindria un 215% i el PSOE un 195%.
No posem la rigorositat de l’anàlisi en dubte, però potser sí que cal tindre en compte que des de l’11 de desembre fins al dia de les eleccions és molt probable que hi haja canvis en les preferències polítiques de la població, i més comptant que aquests comicis s’estima que hi ha al voltant d’un 40% d’indecisió.
encuesta confidencial alcoi
En aquest sentit, us deixem el gràfic de l’enquesta sobre intenció de vot realitzada aquests dies per El Confidencial.
Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *