foradia subscriutegrat

Estefania Blanes ‘destacar la gran acollida de Guanyar’

Preguntem als principals polítics alcoians per la seua valoració respecte als resultats electorals, tant a nivell de l’Estat espanyol en conjunt, com a nivell autonòmic de la Comunitat Valenciana, així com a nivell local d’Alcoi • Estefania Blanes, cap de llista per Guanyar Alcoi. Regidora de Participació Ciutadana, Salut Pública, Consum i Cooperació Solidaritat i Pau d'EU Alcoi

Crec que el resultat general ha sigut positiu, la gent ha castigat al PP pels retalls i la seua mala gestió. I per altra banda, destacar la irrupció per tot arreu de les plataformes ciutadanes, les quals representen una nova forma de fer política i han tingut molt bona acollida. El sorgiment de Ciutadans ha frenat el castic a la dreta i l’avanç de les forces progressistes però la victòria ha sigut de la unitat popular i les forces per la confluència.

estefaniablanes 1En la Comunitat Valenciana, destacar la pujada de Compromís, que es deu en part a les seues denúncies a la corrupció i en part al fort recolzament mediàtic que ha tingut. A diferència d’EU que, malgrat haver treballat molt contra la corrupció i haver fet propostes importants, no ha pogut entrar en el Parlament, per la injusta barrera electoral i per, potser, una mala gestió comunicativa. Podem no ha rebut el resultat que esperava. I Ciutadans ha sigut recolzat per molta gent que encara no sap que defén les mateixes polítiques que el PP.

En les locals, destacar la gran acollida de Guanyar, una plataforma que ha dedicat els seus esforços al carrer i a la participació ciutadana, que ha sabut escoltar a la gent i que ara portarà la seua veu a les institucions. La forta caiguda del PP. La irrupció de Ciutadans, partit que va a fer polítiques de continuïtat del PP. La gent ha optat per la continuïtat del PSOE en el govern per la seua gestió. I per últim, Compromís, que, jo crec, ha estabilitat els seus vots a Alcoi.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *