foradia elgrat

Patricia: “espere que els nous partits canvien un poc la cosa”

El poble és savi: eleccions 20D • Continuem consultant a la gent del carrer sobre les seues preferències polítiques. Anem allà amb Patricia

Ja estem en campanya electoral. Durant aquests dies abunden els debats polítics, les entrevistes als candidats electorals, les comparatives programàtiques, els comentaris. També les crítiques, difamacions i el soroll.

I és que la majoria de gent encara està pensant-se a qui va a votar el 20-D. Segons les enquestes, un 40% de la societat encara no té el seu vot decidí, es pot decantar cap a qualsevol possibilitat política. És a dir, aquestes eleccions estan posant-se cada dia més interessants: ja no són dos els actors polítics amb possibilitats de govern, són quatre. I qualsevol dels quatre pot ser el guanyador.

Continuem consultant a la gent del carrer sobre les seues preferències polítiques.

  • Quin partit els fa més il·lusió? 
  • Quin menys? 
  • Quines propostes consideren més rellevants? Per què?
  • A quin partit votaran? Per què? Anem allà.
patricia el poble es savi alcoi

PArlem amb Patricia/ lesmuntanyes.com

però sí que sé que estan furtant diners per tot arreu”

A Patricia no li fa il·lusió cap partit en especial, són tots pareguts“, ens contesta. Has estat seguint la campanya electoral, entrevistes, debats, les notícies? “Sí, però no amb molta atenció“. Quina percepció tens en general? Creus que està havent-hi favoritisme d’algun tipus? Crec que uns van maxacant-se a altres. Depèn del canal de televisió que mires: en la primera, per exemple, es parla millor del PP, després la Sexta tendeix més a l’esquerra…

Quines mesures creus que farien falta al país amb més urgència? “Mesures no sé, però sí que sé que estan furtant diners per tot arreu, crec que si tots eixos diners no es furtassen tindríem més diners i el país estaria en millors condicions“.

Ara ha canviat tot el panorama polític, pareix que el bipartidisme ha desaparegut. Creus que els nous partits faran per jutjar als corruptes i erradicar la corrupció? Jo crec que sí, però quan estén en el poder ja veurem”Patricia creu que hi ha molta desconfiança i indecisió electoral principalment perquè “estem ja prou escaldats de totes les vegades en ens han enganyat”.

Quin partit creus que ho podria fer millor que els altres, que mira més pels problemes del carrer i menys pels grans interessos? “Pel que s’escolta, el PSOE i Podemos, però després arriben al poder i… Perquè el paper del PSOE és perfecte però després no fa el que diu que va a fer. Dit això, Patricia confia més en els nous partits que en els vells: “a veure si els nous donen un espentó diferent i canvien un poc la cosa”.

Font: Rodrigo Paños./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *