foradia subscriutegrat

Ainoa i Raquel: “el que jo vull és veure un canvi”

El poble és savi: la gent d'Alcoi valora els resultats de les eleccions generals 20D • Estan contents amb els resultats, els hagueren agradat uns altres, quins seran els pròxims passos de la política espanyola... parlem amb Ainoa i Raquel

Els resultats electorals ens han deixat un panorama polític excepcional: els dos partits tradicionals han obtingut un dels pitjors resultats de la seua història i dos partits nous han entrat a formar part de la vida política institucional del nostre país, i ho han fet amb prou força (de fet Podemos, amb coalició amb Compromís, ha sigut a Alcoi, amb un 30%, la força política més votada). Amb aquests resultats cap partit pot governar, ni aplicar les seues polítiques, sense dialogar, consensuar, arribar a pactes i acords amb altres partits. La política espanyola està més activa que mai.

Parlem amb els nostres veïns i veïnes perquè ens comenten la seua percepció al respecte: si estan contents amb els resultats, si els hagueren agradat uns altres, quins seran els pròxims passos de la política espanyola segons la seua forma de veure les coses…

ainoa i raquel el poble es savi alcoi

Parlem amb Ainoa./lesmuntanyes.com

Jo, com no simpatitze amb el PP, no estic molt contenta”.

Hola Ainoa. Com valores el resultat electoral? Jo, com no simpatitze amb el PP, no estic molt contenta”. Tenint en compte les veus que han dit que és molt probable que, si no els partits institucionals no es posen d’acord a l’hora de pactar un govern, es celebren noves eleccions, Ainoa opina: “m’agradaria que es tornaren a repetir les eleccions. I què t’agradaria que isquera? “Podemos”. Però no està mal el resultat que ha tingut: de no tindre cap a tindre 69 diputats. Sí però el que jo vull és veure un canvi.

En Alcoi Podemos, amb coalició amb Compromís, ha tingut millor resultat.Sí, a Alcoi ha estat molt bé”. T’haguera agradat veure el resultat d’Alcoi reflectit a l’Estat espanyol?Sí, això sí m’haguera agradat. Què creus que haurien de fer només arriben al poder? “Ajudar als jubilats amb les seues pensions. Que no retallen en drets. Que fomenten treball i possibilitats per als jóvens. Que no augmenten l’edat de la jubilació. Donar més oportunitats als jóvens. Més ajudes familiars…”.

Sí, hi ha una manca d’informació i un favoritisme mediàtic molt gran”.

Perquè creus que ha tornat a eixir el PP després del panorama econòmic i social que ha deixat? “Perquè hi ha molta gent tancada, gent que sol ser major i que van tots a votar als mateixos per tradició i no per altra cosa”. Creus que els mitjans de comunicació afavoreixen que isquen sempre els mateixos? “Sí, hi ha una manca d’informació i un favoritisme mediàtic molt gran”.

Font: Rodrigo Paños./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *