foradia subscriutegrat

Jordi Sedano “Esperem que no s’hagen de repetir eleccions”

• Valoració electoral del 20 de desembre dels representants de partits polítics d’Alcoi. Parlem amb Jordi Sedano, Regidor d’Alcoi per Ciudadanos

Sabent el resultat de les eleccions generals, volem conéixer la valoració que fan alguns representants de les forces polítiques d’Alcoi.

  1. Com veuen el panorama polític?
  2. Quines són les possibilitats obertes?
  3. Quin és l’escenari idoni per a ells?

Jordi Sedano DelgadoJordi Sedano, Regidor d’Alcoi per Ciudadanos

  • Com valoreu el resultat electoral del 20-D?

El resultat de Ciudadanos ha sigut excel·lent, és un partit que comença des de zero i ara ja ha aconseguit 40 diputats. Hem ocupat l’espai de centre que fins ara estava vuit. Això vol dir que ens consolidem com a força política institucional i garantim el nostre creixement cap a un futur; a més, tenim un líder carismàtic amb molt de futur.

Per altra banda, el resultat del país resulta preocupant, ha quedat un panorama tremendament difícil i d’inestabilitat. Serà difícil arribar a acords perquè les matemàtiques no quadren. Alguns experts inclús estan plantejant la possibilitat que es facen en no molt de temps noves eleccions. I això és preocupant.

  • Què penseu que ocorrerà en quant la investidura del president?

Ahí està el dubte, fins que no passe Nadal i s’assenten tots a parlar no sabrem res. Nosaltres volem que s’arribe a un acord. Nosaltres, des de Ciudadanos, estem defensant la viabilitat d’una Espanya estable. Però com a sociòleg el resultat em pareix molt complicat, és una mala quiniela per a tots. Esperem que no s’hagen de repetir eleccions perquè això significaria travessar alguns mesos estèrils; i, a més, encara que es celebren existeix la possibilitat que isca el mateix resultat.

  • Quin és per a vosaltres l’escenari desitjable a partir de la investidura del president?

Desitgem que Espanya siga governable, i per això més que posar els ulls en les coalicions hem d’arribar a consensos. Interessa l’estabilitat en tots els sentits: en el funcionament de la economia, la sanitat, l’educació, les pensions… I per això necessitem un govern constituït.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *