foradia subscriutegrat

Imma: “homes i dones ens hem de trobar en tots els àmbits des de la igualtat”

• Les dones estan unint-se i obligant a plantejar-se a la societat els nivells de masclisme amb els que vivim • “Amb les veus que defensen la igualtat, estem diluint, a poc a poc, tots els aprenentatges masclistes"

Alcoi ha viscut una concentració del 8 de Març històrica. Més de 2.000 persones, homes i dones de totes les sensibilitats polítiques i de totes les generacions, s’han concentrat a la Plaça d’Espanya per a protestar contra un sistema que oprimeix al gènere femení des de diferents àmbits.

El manifest llegit pel Col·lectiu 8 de Març i Dones ha emfatitzat en la necessitat de canviar unes bases estructurals que generen una societat més igualitària. Així mateix, ha criticat un Govern central polítiques del qual no fan sinó redundar en la desigualtat i la cultura masclista que ens rodeja.

D’aquesta manera, Alcoi s’ha sumat a un moviment que transcendeix les fronteres locals, autonòmiques i nacionals, per a iniciar un camí cap a una nova societat més humanitzada, empàtica i igualitària. Parlem amb alguns presents de la concentració perquè ens aporten les seues raons.

Imma ens comenta que fins avui dia no ha pertangut al moviment feminista. Però reconeix que aquest moviment “està fent una gran labor social”, ja que està marcant la direcció d’una societat que ha d’avançar cap a “unes regles que igualen els drets dels homes i les dones”.

Gràcies a aquest moviment, les dones estan unint-se i obligant a plantejar-se a la societat els nivells de masclisme amb els que vivim: “estem dient a la societat que homes i dones ens hem de trobar en tots els àmbits des de la igualtat”.

I en aquesta línia, Imma es mostra optimista de cara al futur: “amb les veus que defensen la igualtat, estem diluint, a poc a poc, tots els aprenentatges masclistes que ens han inculcat des de xiquets

Font: Rodrigo Paños./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *