lasarga mediamborganica

Sobre l’estat de la igualtat en la festa (4)

Per FONÈVOL

Hem expressat en unes quantes ocasions la nostra satisfacció pels canvis que estem vivint pel que fa a la presència de dones en diferents àmbits festers (1). Volem també constatar la realitat i no deixar-nos portar per triomfalismes. Aquesta setmana estem explicant la nostra opinió sobre diferents temes que s’han plantejat en els últims temps.

Diana Fila marrasquets. enrique botella lesmuntanyes.comjpg

Quant a la proposta de la fila Chanos de permetre que les dones i xiquetes de ple dret participen en la Glòria en formacions mixtes ens sembla molt bona. Nosaltres també vam proposar la participació de les dones en la Glòria, fins i tot pensem que l’acte es pot utilitzar per a compensar el greuge a les dones de ple dret que no han tingut cap oportunitat fins ara per culpa de l’Ordenança o perquè no han entrat en les filaes fins fa poc pel fet de ser dones (3). Tampoc podem llevar importància a dos qüestions:

  1. La negativa de l’Assemblea a modificar l’Ordenança que té una finalitat molt clara: dificultar i endarrerir la participació de les dones en les formacions.
  2. La insistència de moltes filaes en seguir fil per randa l’Ordenança per la mateixa raó.

Queda molt per fer.

Font: FONÈVOL./

ajudesparentalcoi

 

ua


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *