foradia pressupostparticipatiualcoi

Guanyar Alcoi demana solucionar els problemes del Santiago Payà

• La Colla Ecologista La Carrasca va denunciar l’impacte ambiental del polígon industrial en l’any 2000 • Un any després es va exigir la consolidació i reforç amb la construcció de murs de contenció i revegetació • Guanyar denuncia que estos treballs no s’han realitzat i que deu ser una prioritat posar una solució

ALEIXANDRE guanyar alcoiL’any 2000 arran després d’una denúncia feta per la Colla Ecologista La Carrasca, es va realitzar un estudi d’impacte ambiental al polígon industrial Santiago Payà. Es va destacar aleshores que hi havia riscos geològics en els terrenys, el que podia portar conseqüències molt negatives per a les construccions de la zona.

El 2001 la Conselleria de Medi Ambient va emetre una Estimació d’Impacte Ambiental en què s’exigia la realització immediata de les obres de consolidació i reforç amb la construcció de murs de contenció i la realització de tasques de tractament i revegetació.

El passat dilluns, Guanyar Alcoi presentava una moció en el ple municipal per a reclamar que se solucionen els problemes que durant tants anys han estat presents al Santiago Payà.

Les actuacions deurien de haver-se fet per part de l’empresa urbanitzadora del polígon, Hansa Urbana, però a dia de hui no s’han portat a terme estos treballs. Aleixandre Sanfrancisco, regidor de Guanyar, assegura que la situació és inexplicable perquè, segons explica, “inclús Laboratorios Korott està ampliant les seues instal·lacions i l’Ajuntament està iniciant els tràmits per als nous accessos al polígon”.

Des de la formació política creuen que s’hauria de redactar el projecte i executar-lo com abans millor per solucionar els problemes estructurals que té una de les principals àrees industrials de la ciutat.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *