foradia subscriutegrat

Exposició sobre l’arquitecte Vicent Pascual

• El 2015 es commemoraven els 150 anys del naixement de l’arquitecte Vicent Pascual • Des del CAEHA s’ha organitzat una exposició que pot visitar-se al Centre Cultural • Es va presentar també una guia didàctica i un cicle d’exposicions que tindrà lloc en el mes de maig

Arquitecte_Vicent_PascualEl 2015 Alcoi celebrava els 150 anys del naixement de l’arquitecte Vicent Pascual. Per concloure esta celebració especial el Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics, CAEHA ha organitzat una exposició envers la seua figura, projectes i obres realitzades tant a Alcoi com a altres parts del territori espanyol.

L’exposició titulada “Vicent Pascual, arquitecte” ha estat elaborada per la historiadora Crispina Ruiz i l’arquitecte Juan José Moya, ambdós especialistes en el Modernisme a Alcoi.

Amb l’objectiu d’acostar la figura de l’arquitecte als alumnes de primària i secundària també es va presentar la Guia Didàctica sobre Vicent Pascual. A més s’organitza per al mes de maig un cicle de conferències a càrrec de diversos especialistes.

L’arquitecte es va formar a l’Escola d’Arquitectura de Barcelona i se’l considera un dels exemples modèlics de l’evolució de l’Arquitectura europea a cavall entre els segles XIX i XX.

Les obres més conegudes de Pascual van ser realitzades a Alcoi, per exemple en la zona de l’Eixample durant la seua expansió en 1878.

Font: Mireia Pascual./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *