foradia mediambient

Que parlen les xarxes! De democràcia i drets humans

• Recopilem alguns dels memes més populars que han circulat per les xarxes i els comentem: que parlen les xarxes!!

Internet és un espai informatiu i comunicatiu obert en el qual tothom pot realitzar les seues interpretacions sobre els fets que ocorren a la realitat i pot expressar les seues opinions i reflexions. Moltes destaquen per la seua creativitat, originalitat i sentit crític. Aquesta vegada arrepleguem algunes d’elles vinculades amb la democràcia i els drets humans.

que paerlen les xarxes 4Aquest twit corrobora la tesi que experts en la matèria defenen: que la democràcia espanyola està poc avançada perquè, quan vam fer la Transició a la democràcia, la majoria de poders (entre ells els mediàtics i els judicials) van quedar en mans dels que els controlaven ja en la dictadura. I és que cap dels assumptes públics amb necessitat imperiosa de revisió és consultat mai a la ciutadania. Més aviat tot el contrari. La qual cosa contribueix a agreujar la qualitat de la nostra democràcia.

 

que parlen les xarxes 3Alguna cosa hi ha de sospitosa en el fet que Veneçuela siga, a ulls dels grans mitjans de comunicació, quasi l’únic punt de mira internacional a l’hora d’assenyalar fets antidemocràtics. Tant Felipe González com l’actual govern en funcions i la Unió Europea han denunciat diverses vegades carències democràtiques i violació de drets humans a Veneçuela, però mai ho han fet contra un país que viola sistemàticament els drets humans, Aràbia Saudita, amb el qual els poderosos espanyols mantenen estrets vincles (Espanya ha venut 725 milions d’€ a aquest país en material armamentístic entre 2003 i 2014). Això és el que ens comunica Eterno Primavera: alguns diuen defensar els drets humans quan en veritat el que estan defenent són els seus interessos polítics.

El següent twit parla també de carències democràtiques, incongruències polítiques i violacions dels drets humans. Contextualitzant, la presidenta del Parlament de Catalunya, Carmen Forcadell, va investir al nou president Català, Carles Puigdemont sense al·ludir al tradicional jurament de lleialtat a la Casa Reial. Per aquest motiu, Felipe VI va negar-se al fet que es presentara la comunicació oficial catalana en persona. No obstant això, l’actual rei d’Espanya sí que està disposat, com comenta aquest twit, a reunir-se presencialment amb poderosos que, com ja hem comentat, violen sistemàticament els drets humans.

que parlen les xarxes 1

que parlen les xarxes 2Continuant amb la Casa Reial i les manques de justícia. El jutge Joaquim Bosch, assenyalant el tracte de favor que ha rebut la germana del Rei d’Espanya, la Infanta Cristina, per part de la Fiscalia, constata que, efectivament, Hisenda no som tots i que la llei no és igual per a tots. Si s’estiguera jutjant a qualsevol altra persona que haguera furtat diners públics (que no tinguera tractes de favor per part del poder judicial, clar; com és el cas de la gent del carrer) tot el peso de la llei hi haguera caigut sobre el seu cap.

Font: Rodrigo Paños./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *