foradia subscriutegrat

Presentació d’un llibre sobre xiquets del tercer món

• El Club d’Amics de la UNESCO acull demà 4 de febrer a les 20h la presentació del llibre ‘El nen gos’ • L’activitat s’emmarca dins de les jornades sobre drets humans • Es tracta d’un llibre que busca sembrar l’esperança d’un món millor i que narra la història de xiquets de Brasil, Índia o Tailàndia

presentacio_el_nen_gosEl Club d’Amics de la UNESCO acull demà 4 de febrer a les 20h la presentació d’un llibre titulat ‘El nen gos’, un conjunt de relats amb xiquets del tercer món com a protagonistes.

Els relats narren la història de xiquets de països com Brasil, Índia o Tailàndia que veuen vulnerats els seus drets més bàsics.

Aakesh passa gana i busca menjar per alimentar la seua àvia i a ell. Nadim i Altair, dos germans, pateixen l’explotació d’un grup de malvats que els utilitza per lucrar-se a costa; Kai ha perdut la seua casa i al seu germà gran després d’un terrible cicló, i ningú el busca ni el crida pel seu nom.

En un altre lloc, Leila va a casar-se amb un home de l’edat del seu pare; i, finalment, Carlos, un nen d’un entorn més favorable, ha de lluitar per viure com un xiquet més malgrat moure’s amb una cadira de rodes. El fil conductor dels cinc relats és la presència d’un gos, al qual cada nen dóna un nom, i que els acompanya.

A la presentació participen l’escriptor Francesc Gisbert i l’editor Ricard Peris. L’objectiu és sembrar l’ esperança d’un món millor. El llibre ha estat traduït per l’escriptor alcoià Francesc Gisbert de l’original en gallec de Fina Casalderrey i Francisco Castro. L’obra ha estat inclosa en la llista que cada any elabora YBBY amb els millors llibres infantils i juvenils.

Font: Mireia Pascual./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *