foradia subscriutegrat

Alcoi vol convertir-se en ‘La ciutat amiga de la infància’

• La ciutat va aprovar en un ple a finals d’any començar el procés per convertir-se em ciutat amiga de la infància d’Unicef • L’Ajuntament ha començar ja a treballar per a que la ciutat puga incorporar-se a este programa • Cal crear un Pla Infantil d’Infància i un òrgan regulador de la participació dels xiquets

UNICEF_Alcoi_infancia

Alcoi va decidir a finals del 2015 en un ple municipal apostar més per les polítiques infantils.

Per esta raó l’Ajuntament des del Departament de Benestar Social ha començat a treballar per aconseguir este objectiu. La ciutat es prepara per a sumar-se al Programa Ciutats Amigues de la Infància d’UNICEF en la pròxima convocatòria que tindrà lloc en el 2018.

Els objectius del programa són impulsar l’adopció de plans d’infància municipals, promoure la participació dels xiquets en la via pública municipal a través de Consells d’Infància, a més d’impulsar el desenvolupament de polítiques municipals que afavorisquen l’aplicació de la Convenció sobre els Drets de l’infant i promoure el treball en Xarxa d’UNICEF amb les entitats locals.

Una Ciutat Amiga de la Infància (CAI) respecta i aplica en les seues polítiques, normes i programes els drets de la infància continguts en la Convenció sobre els Drets de l’Infant.

Els dos punts fonamentals per poder accedir a aquest programa són la creació d’un Pla Infantil d’Infància i d’un òrgan que regule la participació infantil.

UNICEF ha felicitat a la regidora de Benestar Social, Aroa Mira, per les polítiques que s’estan fent en temes d’infància com són l’aplicació del programa APEGO i FARO.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *