foradia subscriutegrat

Maria: “han arruïnat la classe mitjana”

• En 'El Poble és Savi' volem que els alcoians del carrer facen política opinant i aportant la seua visió dels assumptes públics, anem allà... parlem amb Maria

El preu del pa i de la llum, les hores que fas al treball, les prestacions dels aturats, els impostos, el nom del teu carrer, el col·legi dels xiquets, les cadenes de televisió que sintonitzes. Tot és política. Tot el que ens rodeja està determinat per les decisions que es prenen a les institucions públiques.

La política és de la gent. Però com no tots podem participar en totes les decisions públiques, elegim un partit polític que represente la nostra forma de pensar i la duga a terme a les institucions públiques. Per això és determinant que la gent que no participa directament a les institucions públiques es preocupe per la política, s’informe i opine sobre el que creu que deuen fer els seus representants i el que no.

Això volem en ‘El Poble és Savi’. Que els alcoians del carrer facen política opinant i aportant la seua visió dels assumptes públics.

maria el poble es savi

Parlem amb Maria./ lesmuntanyes.com

seria com si pactarà el Real Madrid amb el Barça. Els votants no se’l perdonarien”

Maria va nàixer a Romania, fa 13 anys que viu a Alcoi. Malgrat això, Maria coneix perfectament la realitat política del nostre país i de la nostra ciutat. Quin és el partit amb què més simpatitzes? “Jo simpatitzava més amb el PSOE, que és el que ha permés que jo estiga ací, i és molt d’agrair. Però observant la crisi i la gestió que s’ha fet de la mateixa, no simpatitze ni amb el PSOE ni amb el PP: han deixat a moltíssima gent sense treball, han llevat els drets als treballadors, han arruïnat la classe mitjana…

Creus que pactarà el PSOE amb el PP? No, crec que no ho farà, seria com si pactarà el Real Madrid amb el Barça. Els votants no se’l perdonarien. És molt probable que es tornen a repetir eleccions, quin és el resultat que t’agradaria? “Que governe Podemos. És el que més confiança em dóna. I crec que seria capaç de canviar la situació”.

Què hauria de fer? “donar treball a la gent. Quan jo vaig entrar a Espanya estava la bambolla immobiliària, però ara hi ha molta gent que està passant fam i penúries. No demane luxe per a la gent, però sí que puga viure”.

Maria ens comenta la realitat del seu país: el president de Romania és un alemany tecnòcrata que està aplicant pràcticament les mateixes polítiques que Rajoy, les retallades i l’austeritat que dicta Merkel. “Encara que allí la situació laboral ara està millorant un poc. Però és perquè en Romania no tenim encara implantat l’Euro, quan l’implementem animer a pitjor. Igual que va succeir a Espanya, que van augmentar els preus i les famílies es van empobrir”.

Font: Rodrigo Paños./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *