foradia pressupostparticipatiualcoi

Paco Pascual: “Com a part positiva destacaria el que van fer per despertar la meua curiositat”

• Paco Pascual va ser alumne del Pare Vitòria i hui en dia és coordinador i metge de la Unitat de Conductes Adictives d’Alcoi • Assegura que gràcies a molts professors la seua curiositat per la ciència es va incrementar fins decidir estudiar medicina

paco_pascualEl Pare Vitòria ha vist passar a nombrosos alumnes que hui en dia han triomfat en distints camps a nivel profesional en estos 85 anys d’història. Entrevistem a alguns d’ells que ens conten el seu pas pel centre. El que recorden, com ho van viure, que els va aportar a nivel personal i si els va ajudar o no a orientar les seues carreres futures.

Parlem amb Paco Pascual, coordinador i metge de la Unitat de Conductes Adictives d’Alcoi.

Pascual recorda la cordialitat entre els alumnes i la rectitut de la majoria dels professors al temps de la implicació docent: “Com a part positiva destacaria el que van fer per despertar la meua curiositat. Per a mi especialment a les branques de ciències, amb professors com Dña. Ana Penadés, Fray Generoso. Va ser l’època de la mort de Franco i el començament la democràcia. Crec que em va ajudar molt alguna xerrada d’orientació profesional al COU, per exemple, la de medicina que la va donar l’oftalmòleg alcoià Juan Ignacio Sempere. Va saber transmetre molt bé la seua vocació per la medicina. És avuí en dia un bon amic i gran professional”.

Recorda el bon ambient amb la gent que venia d’Ibi, alguns dels qual van estudiar medicina amb ell: “Segueixen essent molt bons amics. A més, com oblidar les primeres relacions…”. Hui en dia és doctor en medicina, vicepresident de la societat científica Socidrogalcohol i col.laborador de la Universitat d’Elx.

Font: Mireia Pascual./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *