foradia pressupostparticipatiualcoi

Ciudadanos reclama la protecció del Forn Morisc

• Fa uns anys es va descobrir al tirar algunes cases velles l’existència d’un forn que van anomenar ‘Forn Morisc’ • Ciudadanos demana que el govern municipal protegisca i restaure la troballa a més de condicionar els voltants de la zona • El grup polític també reclama que s’arregle i s’evite la degradació urbana del centre

forn_morisc_alcoi

Fa uns anys després de l’enderrocament d’unes cases en la zona dels carrers de San Juan, Tío Caram i San José, es va descobrir l’existència d’un Forn Morisc.

Ciudadanos recorda que quan es va descobrir, el tema va esdevindre molt polèmic i pareixia que tenia que tindre un prompte solució. Jorge Sedano, portaveu del grup de Ciudadanos a Alcoi, denuncia que la situació ha quedat oblidada i que la zona presenta un estat ‘insalubre i realment desolador’. El forn està rodejat de matorrals, brossa, draps i rates i està totalment a la intempèrie.

“Lo que pareixia ser, per a alguns membres de l’oposició en aquella època, un vestigi important des del punt de vista històric, hui està completament deteriorat i sense ningun tipus d’actuació previsible”, assegura Sedano.

El grup municipal demana que el govern protegisca la troballa i condicione els voltants de forma periòdica. També reclama la priorització de la plaça com a projecte important de futur a curt i llarg plaç per a evitar la degradació del centre.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *