foradia subscriutegrat

Raquel i Mari: “ho veig molt mal perquè no veiem cap pacte”

El poble és savi: canvis polítics • Escoltem els veïns i veïnes d’Alcoi i comenten com estan vivint ells aquests canvis... Anem allà parlem amb Raquel i Mari

Estem vivint un moment polític ple de vida. El resultat electoral ha confirmat que hem entrat dins d’una nova etapa de la democràcia espanyola. Una nova etapa marcada per la perduda de poder dels dos partits tradicionals i per la irrupció de dues forces polítiques noves que estan fomentant canvis i noves formes de fer política.

Volem que els veïns i veïnes d’Alcoi ens comenten com estan vivint ells aquests canvis: si pensen que seran substanciosos o simplement superficials, quins aspectes veuen positius del moment actual, quins consideren negatius, quines mesures haurien d’aplicar-se… Anem allà.

el poble es savi raquel i mari

Parlem amb Raquel i Mari./ lesmuntanyes.com

perquè com als altres no els coneixem: val més roín conegut que no bo per conéixer”.

La realitat política rebolicada“, ens comenta Mari.Jo que sóc jove“, continua Raquel, “ho veig molt mal perquè no veiem cap pacte”. Raquel veu amb ulls de preocupació un canvi de govern perquè considera que es canviarà la llei educativa, la llei Wert, i eixe canvi afectarà la incertesa dels estudiants: “a nosaltres ens afecta especialment perquè jo ara passe al batxiller i, quan hi ha un canvi de govern, la llei educativa es reforma. Pot ser que de repent em diguen que cal traure altres assignatures o fer altres exàmens”.

El millor per al futur d’Espanya seria un govern de PP i Ciutadans, opinen Mari i Raquel,perquè com als altres no els coneixem: val més roín conegut que no bo per conéixer”.

No és clar que vaja a haver-hi cap pacte de govern, cosa la qual donaria pas a unes noves eleccions. Us agradaria eixa possibilitat? A Mari no li agradaria, però Raquel diu que sí li agradaria perquè “el PP tindria la possibilitat de traure una majoria absoluta: molta de la gent que ha votat a Ciutadans en les anteriors eleccions era del PP, i com que Ciutadans està intentant pactar amb el PSOE, està defraudant a molts dels seus votants. Tota eixa gent tornaria a votar al PP. I Ciutadans podria inclús desaparéixer”.

Què hauria de fer un govern abans que res?: “donar faena, i millorar la sanitat i l’educació. La joventut ho té molt mal perquè no poden cotitzar i no es podran fer plans de pensions: cal crear treball per als jóvens. Ens diuen que no hi ha diners però en els paradisos fiscals, per exemple, hi ha més diners que mai: “clar, i si feren tornar tots els diners que han furtat, més diners hi hauria”.

Font: Rodrigo Paños./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *