foradia aproop

Paloma: “confie més en els nous partits”

• El poble és savi: canvis polítics • Escoltem els veïns i veïnes d’Alcoi i comenten com estan vivint ells aquests canvis... Anem allà parlem amb Paloma

Estem vivint un moment polític ple de vida. El resultat electoral ha confirmat que hem entrat dins d’una nova etapa de la democràcia espanyola. Una nova etapa marcada per la perduda de poder dels dos partits tradicionals i per la irrupció de dues forces polítiques noves que estan fomentant canvis i noves formes de fer política.

Volem que els veïns i veïnes d’Alcoi ens comenten com estan vivint ells aquests canvis: si pensen que seran substanciosos o simplement superficials, quins aspectes veuen positius del moment actual, quins consideren negatius, quines mesures haurien d’aplicar-se… Anem allà.

Paloma./ lesmuntanyes.com

Paloma./ lesmuntanyes.com

Jo crec que els dos grans partits són dues cares de la mateixa moneda”

El poder és molt golós ens comenta Paloma en el sentit que consdera que la política pot corrompre a la gent. “El poder favoreig la corrupció, perquè com la corrupció està en primera línia tots es fan corruptes: si jo sóc corrupte i tu no, perquè no em denúncies i entres al meu joc, et donar-te a tu algo. Imaginat si en aquest país no hagueren furtat tot el que han furtat, seríem milionaris”.

No obstant això Paloma creu que no és igual que governe un que que governe un altre. “Jo crec que els dos grans partits són dues cares de la mateixa moneda: amb el bipartidisme jo no estic d’acord. Confie més en els nous partits”. Segons Paloma, amb l’estètica dels nous partits es nota que són persones del carrer. I no està d’acord amb les crítiques que els estan fent per no ser igual que els del PP i el PSOE.

Els nous partits han aportat molt a l’hora de frenar la corrupció i de fer polítiques d’una manera més honesta: “els han fet alçar les orelles. Alguns diuen: és que ha entrat Podemos al Congrés però no va a poder fer res. Com que no? El que passa és que està tot tan corrupte que han d’anar molt poc a poc. Cal tindre en compte que tenint una corrupció de molt temps”.

Respecte al govern d’Alcoi, Paloma opina que estan fent-ho prou bé: “per exemple, tenen un departament jurídic que es meneja. Són operaris de l’empresa del poble i el que han de fer és això: treballar pel poble. Fins ara estaven blindats, però a partir d’ara, com tenim dos partits nous, la cosa ha canviat: ara van a estar tots més controlats”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *