foradia subscriutegrat

El jove alcoià Jordi Ortiz presenta el seu llibre

• L’obra ‘El ministre Juan Botella i l’exili’ parla de la figura d’este polític que va ser un dels redactors de la Constitució de 1931 • La presentació és el pròxim divendres 11 de març a les 20h en el Centre Cultural Jove d’Alcoi • Jordi Ortiz és un jove interessat per la historia i el periodisme que ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació locals

llibre_jordi_ortiz_el_ministre_juan_botellaEl Centre de Cultura Jove d’Alcoi acull el pròxim divendres 11 de març a les 20h la presentació de l’obra ‘El ministre Juan Botella Asensi i l’exili’, un assaig històric del polític que va ser ministre de Justícia en la II República Espanyola.

El llibre parla de la figura de Juan Botella, nascut a Alcoi en 1884 d’ideologia radical-socialista que va arribar a convertir-se en un rellevant líder polític nacional que va ajudar a redactar la Constitució de 1931. Botella defensaria sempre els seus ideals, tant al parlament, com als carrers; tant a l’oposició, com al govern; tant a la pàtria, com a l’exili…

Este llibre recull la seua activitat parlamentaria més intensa, els moments més àlgids de la seua activitat política. Però, no ens podem oblidar de la tràgica aventura de l’exili que va haver de viure, i per mitjà d’una entrevista a la seua neta Ángela Botella, sabrem un poc més dels últims anys d’aquest polític que moriria a Mèxic DF al 1942.

El seu autor, Jordi Ortiz, va nàixer a Alcoi en 1997. És un apassionat per la historia, la qual vol que siga la seua futura professió. També és un interessat del periodisme, el que li ha fet col·laborar en diversos mitjans de comunicació local. Va desenvolupar al 2014 un treball de recerca al voltat de Juan Botella Asensi i el seu exili a Mèxic, projecte que va ser guardonat al concurs internacional d’Història per a joves: Eustory.

La presentació del llibre és el pròxim divendres 11 de març a les 20h en el Centre Cultural Jove d’Alcoi.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *