foradia subscriutegrat

Guanyar Alcoi reclama que la gestió de la residència Domus VI ubicada a l’Hospital d’Oliver no retorne mai a mans privades

Sandra Obiol, portaveu a l'Ajuntament d'Alcoi: "La greu crisi sanitària que patim demostra el risc que suposa privatitzar serveis públics bàsics"

Foto Diana Sanus./

La portaveu de Guanyar Alcoi, Sandra Obiol, demana a la Generalitat Valenciana i a l’Ajuntament d’Alcoi “el rescat de la residència, d’aquesta i de totes, per assegurar la cura dels nostres majors”.

Guanyar Alcoi ha comprovat de manera dramàtica que la sanitat i les residències de persones grans amb la greu crisi sanitària que vivim és que la privatització dels serveis públics és un greu risc per a la salut de la ciutadania. Per a Obiol la justícia haurà de depurar responsabilitats, tal com van anunciar els familiars dels residents

“No podem permetre que els recursos públics acaben en les butxaques de grans empreses que converteixen els serveis en negocis. Ens va la vida amb això. Ho estem vivint tràgicament amb l’Hospital civil d’Oliverdiu la portaveu de la plataforma municipalista–.

La gestió de l’empresa, controlada per un fons d’inversió, a Alcoi i a la resta de residències, ha estat catastròfica, amb més de 150 morts per coronavirus a les seues instal·lacions a tot l’estat.

A més a més, després de reclamar-ho constantment, acabem de conéixer dades oficials de la Generalitat Valenciana desglossades per Departaments de Salut.

Alcoi és el que acumula una major taxa de morts (67,9, a data de 10 d’abril) de tot el País Valencià, a pesar que la incidència de la malaltia no està lluny de la mitjana. Parlem de 93 morts i 347 positius sobre una població total de 137.051 persones.

Pel que fa a l’alta mortalitat, entre el Departament de Salut d’Alcoi i la resta és la incidència a l’Hospital d’Oliver.

Obiol assegura que “de cap manera acceptarem que Domus VI torne a gestionar Oliver, perquè la negligència en la gestió és més que evident. Però el problema de fons és el model“.

Segons dades no oficials els residents que han perdut la vida aquests dies a conseqüència del virus podrien representar dos terços del total. I no és la primera vegada que la gestió de la residència és notícia per les seues deficiències.

Després que la Conselleria haja rescatat el centre de majors, des de Guanyar Alcoi es considera imprescindible que es recupere la seua gestió definitivament.

Els serveis públics s’han de gestionar directament des de l’administració. Són els responsables polítics, triats democràticament, qui han de respondre de les seues accions”, conclou Obiol.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *