foradia subscriutegrat

Trobada inter-religiosa per Sant Jordi

• La figura de Sant Jordi serveix de punt d’encontre entre les tres principals religions monoteistes • L’esdeveniment posarà èmfasi en la visió que cada religió té del patró d’Alcoi • La trobada serà el pròxim 31 de març a les 18h a la Sala Àgora

sant_jordi_punt_encontre_alcoi

La figura de Sant Jordi reforça el seu protagonisme en les festes d’aquest any mitjançant la celebració a Alcoi d’una trobada inter-religionsa al qual assistiran representants de les tres principals religions monoteistes: Riay Tatary, president de la Unió de Comunitats Islàmiques d’Espanya, Armando Azubel, President de la Federació de Jueus d’Alacant i Manuel Barrios, director de Relacions Interconfessionals a la Conferència Episcopal Espanyola.

Durant l’esdeveniment, titulat “Sant Jordi, Punt de Trobada de cultures, llegendes i devocions” es posarà èmfasi en la visió que cada religió té del patró d’Alcoi, així com en els punts de contacte que la figura de Sant Jordi presenta entre les diferents fes.

L’objectiu és centrar l’atenció a Sant Jordi des d’una perspectiva diferent i més completa de la que estem acostumats a percebre. La seua figura és tremendament rica i complexa: no només és un personatge present i important en innombrables religions, també en manifestacions culturals i tradicions al llarg de tot món.

Segons l’alcalde Antonio Francés: “suposen una evolució necessària de les festes de la ciutat, que porten temps treballant per ser més respectuoses, inclusives i d’acord amb els nous temps”.

El focus en la naturalesa conciliadora de la figura de Sant Jordi neix durant les primeres fases del procés creatiu dut a terme pels germans José Miguel i Antonio Piñero, autors del cartell d’aquestes festes.

L’esdeveniment tindrà lloc el pròxim dia 31 de març a la Sala Àgora i serà moderat per Pepa Fernández, presentadora del programa de RNE “No és un Dia Qualsevol”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *