foradia mediambient

La Senadora Jiménez en la protesta d’Alacant “cap persona sense llum”

• Al voltant de 7000 morts a l'any en Espanya per pobresa energètica • Que no es talle la llum ni el gas ni l'aigua a ningú per no poder pagar • Les grans companyies energètiques estan obtenint beneficis escandalosos

15037147_356741761342078_198998553101337086_n

Desenes de ciutats de l’Estat espanyol han presenciat protestes en les seus de l’empresa Gas Natural Fenosa. La consigna: “cap persona sense llum”. Una onada de protestes motivades pel fet que una dona de Reus de 81 anys, que tenia la llum tallada per la companyia, ha mort aquesta setmana per un incendi provocat per una vela.

La reivindicació demana, a més de responsabilitats a aquesta companyia per casos dramàtics provocats per la pobresa energètica, que les grans companyies elèctriques, que tenen uns guanys escandalosos, garantisquen la legislació internacional en matèria dels Drets Humans i no deixen sense llum a les famílies en estat de vulnerabilitat econòmica i social.

La senadora alcoiana, Vicenta Jiménez, que ha participat en la protesta que s’ha realitzat a les portes de Gas Natural Fenosa d’Alacant, afirma que “tenim l’objectiu de què no es talle la llum ni el gas ni l’aigua a ningú per no poder pagar. No podem consentir que ningú muira al nostre país per ser pobre”.

Una de cada cinc persones del nostre país viu en la pobresa energètica, al voltant de 5 milions de persones. Unes xifres que han crescut durant l’últim any. La Senadora destaca que “la pobresa energètica és causa de mort: al voltant de 7000 morts a l’any en Espanya, molts més que per accidents de tràfic. No podem consentir que siguem la quarta economia de la Unió Europea i que al nostre país estiga morint gent per pobresa energètica mentre les grans companyies energètiques estan obtenint beneficis escandalosos”.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *