foradia subscriutegrat

Jose: “M’agradaria que es formara un govern de PSOE i Podemos”

• En l’ambient es respira certa esperança del fet que aquesta època obscura de la política de la corrupció arribe al seu final • Ara falta saber si Espanya veurà un nou govern • Anem a comprovar com interpreta la situació la gent del carrer

A qui no defrauda escoltar una vegada i una altra nous casos i casos de corrupció política? Hi ha tanta informació al respecte que sembla que la política siga això: corrupció. Ara sabem que el PP de València ha estat anys governant en clave de corrupció. La bona notícia és eixa precisament: que ho sabem: que ja no ho poden ocultar: que hi ha corrents d’aire fresc.

Per això, en l’ambient es respira certa esperança del fet que aquesta època obscura de la política de la corrupció arribe al seu final: els nous partits han arribat per a quedar-se, això vol dir que, a més d’aportar noves idees per evitar que la política estiga al servei personal dels que la fan, la fiscalització entre uns i altres va a fer molt difícil el fet que algú fique la mà en la butxaca pública.

Ara falta saber si Espanya veurà un nou govern, a la força liderat pel PSOE, en els pròxims dies. Les negociacions entre partits estan dilatant-se més del que la gent voldria i més del que la necessitat espanyola reclama. En qualsevol cas, les possibilitats estan obertes. Anem a comprovar com interpreta la situació la gent del carrer.

jose_el_poble_es_savi

“Jo crec que els partits haurien d’arribar a acords”

 “Jo crec que els partits haurien d’arribar a acords, perquè els resultats que han llançat els ciutadans ha sigut clarament d’una gran diversitat de partits i visions polítiques, això, per respecte a la gent, els obliga a parlar entre ells”. Això és el que opina Jose respecte a la formació del nou govern.

“Fins ara, com són partits prou diferents, han tingut postures molt estrictes, però al final els tocarà ser més flexibles”. Des del punt de vista de Jose, hi haurien d’arribar a un acord de govern per tal que el PP no continue governant. L’opció que més li agradaria seria: “un govern de PSOE i Podemos. Però ja veurem com acaba tot”.

Jose, com la gran majoria de ciutadans, i en concret els valencians, està al corrent dels nous casos de corrupció que van sortint a la nostra terra: “després de tants anys es veia venir que acabaria eixint tot a la llum. No es tracta d’un problema de persones individuals, és més d’estructura del PP, ja que afecta quasi totes les institucions valencianes. I cada vegada eixiran més casos”.

Esperem que això tinga repercussions en els resultats electorals, perquè fins ara no els ha afectat”. Per què la gent continua votant-los malgrat tota la corrupció?: “perquè hi ha molta gent conservadora que no vol que canvie res i que té por al desconegut”.

Respecte a les iniciatives que han sortit que pretenen que la justícia il·legalitze al PP, primer partit imputat judicialment en la història de la nostra democràcia, Jose pensa que “pot ser massa radical: s’haurien d’anar resolent tots els casos un per un”.

Font: Rodrigo Paños./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *