foradia subscriutegrat

Laura: “Si pedro Sánchez volguera, ja haguera fet govern”

En l’ambient es respira certa esperança del fet que aquesta època obscura de la política de la corrupció arribe al seu final • Ara falta saber si Espanya veurà un nou govern • Anem a comprovar com interpreta la situació la gent del carrer parlem amb Laura

A qui no defrauda escoltar una vegada i una altra nous casos i casos de corrupció política? Hi ha tanta informació al respecte que sembla que la política siga això: corrupció. Ara sabem que el PP de València ha estat anys governant en clave de corrupció. La bona notícia és eixa precisament: que ho sabem: que ja no ho poden ocultar: que hi ha corrents d’aire fresc.

Per això, en l’ambient es respira certa esperança del fet que aquesta època obscura de la política de la corrupció arribe al seu final: els nous partits han arribat per a quedar-se, això vol dir que, a més d’aportar noves idees per evitar que la política estiga al servei personal dels que la fan, la fiscalització entre uns i altres va a fer molt difícil el fet que algú fique la mà en la butxaca pública.

Ara falta saber si Espanya veurà un nou govern, a la força liderat pel PSOE, en els pròxims dies. Les negociacions entre partits estan dilatant-se més del que la gent voldria i més del que la necessitat espanyola reclama. En qualsevol cas, les possibilitats estan obertes. Anem a comprovar com interpreta la situació la gent del carrer.

laura el poble es savi

Parlem amb Laura./ lesmuntanyes.com

Sembla que no té moltes ganes de fer govern perquè Podemos ja li ha dit que té el seu suport.

Laura va deixar d’estudiar amb vint-i-u anys per a treballar, ara té vint-i-tres i “no em contracten en cap lloc, perquè volen gent amb experiència laboral. Volen l’impossible: gent jove però que tinga experiència”. En eixe sentit Laura no té moltes expectatives de futur si no hi ha un canvi en la forma de fer política i en la forma de gestionar la societat per parts dels polítics.

Així és com Laura interpreta l’actualitat dels pactes entre partits per a formar govern, “jo crec que anirem a noves eleccions. Pedro Sánchez diu que està intentant fer govern però no ho té clar. Sembla que no té moltes ganes de fer govern perquè Podemos ja li ha dit que té el seu suport. No vol. Si volguera, ja haguera fet govern”.

A Laura li agradaria que, si s’hagueren de repetir les eleccions generals en els pròxims mesos, “el PSOE poguera governar. No em dóna confiança, perquè ja no tinc confiança en cap partit, però sintonitze més amb ells que amb altres”.

Respecte a l’entramat de corrupció que ha eixit a llum en València (han acusat de corrupció a tots els diputats, al tresorer, assessors, alcaldes i alcaldesses…: tota una trama), Laura opina que no es tracta de casos aïllats, “és un problema del partit sencer”.

Hi ha qui està proposant la possibilitat d’il·legalitzar al PP per haver sigut imputat com a partit i per tots els centenars de casos de corrupció que acumula, Laura està d’acord, “potser és una mesura prou extrema, però s’ho mereix”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *