foradia subscriutegrat

Antonio: “han d’arribar a un acord de govern sí o sí”

• Portem des del 20 de desembre sense govern • Cada partit està plantejant les propostes que pensen són prioritats de govern • Eixim al carrer per parlar sobre els canvis que estan vivint-se en el món del treball

Portem des del 20 de desembre sense govern. Més de dos mesos amb un govern en funcions. I no hi ha indicis que mostren clarament que en les pròximes setmanes vaja a configurar-se un govern. Cada partit està plantejant les propostes que pensen són prioritats de govern. I la possibilitat de celebrar noves eleccions continua oberta.

Mentrestant, la vida continua, els problemes i necessitats de la gent són les mateixes. Aquesta quinzena eixim al carrer per conversar amb els nostres veïns i veïnes d’Alcoi sobre l’actualitat política; però també sobre els canvis que estan vivint-se en el món del treball, i sobre les expectatives de futur que presenten els jóvens i la nostra ciutat. Anem allà!

antonio_el_poble_es_savi

Anirem possiblement a altres eleccions”

Segons la visió política d’Antonio,Cada partit està mirant pels seus interessos i no pels del país. El que no pot ser és parlar de diàleg i eixir a una roda de premsa posant condicions de pacte en públic. És un xantatge: es trenquen els possibles diàlegs que podrien donar-se en privat”.

En eixe sentit, segons Antonio anirem possiblement a altres eleccions, però en eixe cas: “no crec que molt la situació: si hi ha qui canvia de vot, s’anirà compensant i al final no hi haurà una majoria o la possibilitat d’unir-se de dues forces polítiques similars”. És a dir, tindrem un resultat prou similar al que tenim ara. Per això: “l’interessant seria que arribaren a un acord sí o sí; i si després s’equivoquen, s’equivoquen; però almenys que ho intenten”.

Per altra banda, Antonio analitza l’actualitat laboral: estem avançant a un model de món laboral que ja no serà mai més com abans. Això de nàixer en una ciutat, treballar en eixa ciutat tota la vida en la mateixa empresa, serà impossible. Inclús ni en el mateix país. Parlen de la mobilitat exterior. El futur, la gent jove ho té complicat”.

Respecte a la ciutat d’Alcoi, opina Antonio: “el problema és que el seu sector principal de la ciutat és el tèxtil, que ara està en una situació crítica. Hauríem de reinventar-nos. Hauríem d’anar al tema dels serveis; però si no tenim indústria, no es pot avançar, és el sector que més alegria dóna, el que afavoreix el consum. Tot és una cadena. El problema és que depenem d’un sector que està en crisi, que s’està anant als països asiàtics. És un problema global”.

Font: Rodrigo Paños./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *