foradia subscriutegrat

Desenes d’alcoians ajuden als refugiats de guerra

• 5 milions de refugiats dels països àrabs que fugen de la guerra buscant refugi a Europa • Per fortuna hi ha associacions i voluntaris que es preocupen per la situació • La solidadaritat mostrada pels alcoians, des de Guanyar Alcoi comentaven per les xarxes que estaven desbordats de tants recursos

ajuda refugiats alcoi

Desenes d’alcoians han deixat les seues ajudes./ lesmuntanyes.com

Aproximadament hi ha 5 milions de refugiats dels països àrabs que fugen de la guerra buscant refugi a Europa. Els impediments que es troben a l’hora d’entrar als països europeus són molts i molt forts. Uns dels principals països pels quals, superant el tortuós viatge de migració, arriben a Europa és Turquia. País en el qual estan rebent-los literalment a tirs. A més a més, Turquia i Europa van firmar recentment un acord segons el qual es permeten les devolucions forçoses dels refugiats a les zones de conflicte d’on provenen. Molts refugiats de Turquia aconsegueixen arribar a Grècia, on no troben un present més amable: també estan tractant-los com si no foren éssers humans i els estan tornant en calent a Turquia.

Per fortuna hi ha associacions i voluntaris que es preocupen per la situació dels refugiats, com són Red SOS Refugiados i la Fundació SEUR, les quals han organitzat una campanya humanitària de recollida de recursos i voluntaris per ajudar als refugiats arribats a Grècia.

Durant aquests dies, han acumulat més de 10 containers de recursos varis (més de 100 tones) arreplegats de més de 50 punts d’Espanya. Entre els punts està Alcoi, en concret el despatx de Guanyar Alcoi, on desenes d’alcoians han deixat les seues ajudes, recursos de tot tipus: menjar, roba, material sanitari, útils, etc.

Per fer-se una idea del nivell de solidaritat mostrat pels alcoians, des de Guanyar Alcoi comentaven per les xarxes que estaven desbordats de tants recursos i demanaven col·laboració logística per dur-los a Onil.

Que hagen de ser associacions sense ànim de lucre i voluntaris els que organitzen la resposta a la crisi humanitària que vivim des de fa anys no fa sinó mostrar i demostrar que les institucions europees no estan a l’altura de resoldre els problemes de les persones. Una vegada més es corrobora: el desenvolupament humà de les societats va per davant del de les institucions.

refugiats guanyar

Font: Rodrigo Paños./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *