lasarga ajualcoitel

Podem viure tots junts

L'ull de la Sargantana • Vine el 22 d'abril de 2016 a Alcoi • Sols ens queda desitjar que per a tots els que ho presencieu

S’apropa el dia, cada vegada resta menys temps per a que el 22 d’abril les hosts mahometanes entren de forma espectacular a Alcoi, orgulloses i desafiants. Us promet que sols sentir-nos arribar junt als pobladors de les Alqueries, els cristians tremolaran, i fugiran espaordits o es tancaran a les seues cases, ja sabreu el perquè.

heraldica miqueros 2016

Amb el Capità de l’Emir exuberant, la seva Favorita, ben apropo i al seu costat, sabedora de la gran conquesta que està per venir, de la submissió de les noves terres per al seu amic i valedor Al-Azraq. Poques paraules poden descriure la Favorita, tal bellesa i esplendor no faran més que fer-vos baixar el cap com a senyal de respecte i reverencia. Una bellesa que enlluerna i cega al seu pas. Es farà evident la seua arribada per les onades d’admiració dels presents, doncs tanta bellesa i felicitat no faran més que arrancar aplaudiments.

Poder i força amb una nova demostració de domini dels aguerrits cavallers que acompanyen al Capità, coneixedors de l’art de la guerra. Però no sols amb la força es pretén sotmetre als cristians, com ja sabeu, també la seducció dels Sentits és una bona demostració de com conquerir els seus cors, despertant cadascun dels cinc sentits per tal de que estiguen del nostre costat, que s’alien als cavallers de la Mitja Lluna.

Els infants ens acompanyen, venen amb nosaltres com les seues mares, com veieu prima la vida familiar, som una societat patriarcal, on la dona està a la cura de la família, el nucli de la nostra societat tribal, de l’Islam”.

Banderes i més banderes de totes les forces que acompanyen al Capità, els seus colors enlluernaran a tots els que les miren, un mar de colors sobre el que es podrà caminar. Es tracta d’unes forces especials molt aguerrides, llestes per donar la vida per les dones del Capità.

Tot seguit tornen els Sentits, torna la voluptuositat amb la bellesa i el poder de l’aigua que neteja el cos i l’esperit, i que tanta pau aporta. Un element imprescindible per a nosaltres i que ens enorgulleix. Un element que presentem com una il·lusió, com irreal, però sabreu que és real, i que la necessiteu. Passarà l’aigua amb la cara coberta de mascares i túniques al vent, voluptuositat que camina, que nada, que viu.

Els vilatans, els habitants dels pobles que ens estimen, que ens reben a les seues terres faran l’Entrada a Alcoi amb el Capità. Homes i dones de les alqueries de la zona portant els estendards de cadascuna d’elles. Tots amb gran alegria i les millors vestimentes, fent servir els seus instruments i les seues pipes. Gaudint de la vida i ballant fins entrada la nit els balls de la zona, contents i orgullosos per l’ajuda nassarita.

Novament l’aigua cobrarà protagonisme, donant a conèixer els magnífics sistemes de reg per potenciar l’activitat agrària que el poble musulmà podria aportar a questes terres, amb els cultius típics del Mediterrani, fent un bon us de l’aigua amb sistemes per derivació fluvial o a partir de terrasses, basses i sèquies amb aigua provinent dels nombrosos corrents d’aigua de la zona, com les fonts de Barxell, Uixola, Mora i Xorrador a un costat del riu i el Molinar a l’altre, deixant al mig la vila d’Alcoi.

Ho coneixereu tot arribat el moment, sabreu la veritat, i és que la veritat està solament amb nosaltres, amb la Mitja Lluna. I no us enganyem, volem viure en pau tots junts, en convivència, la Mitja Lluna i la Creu.

Sols ens queda desitjar que per a tots els que ho presencieu, la fortuna i la sort de fer amics us acompanye. Prompte en veurem.

VISCA EL CAPITÀ DE L’EMIR

Font: Carles Bernàcer./


ajualcoiturisme

culturalcoi

 

mascaretes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *