foradia subscriutegrat

Cicle d’activitats: ‘La Canal: Conéixer per a protegir’

Salvem el Molinar han preparat una serie d'activitats per conéixer La Canal • Exposició "La Canal: Un món per descobrir" • Conferència La Canal d'Alcoi: història i paisatge • Excursió per la senda de les clapisses

la canal salvem la aquiferLa Canal és, en definitiva, un espai que mai no ha estat prou valorat en la seua importància paisatgística i cultural i que es troba amenaçat per interessos especulatius i urbanístics

Des de salvem el Molinar ens han preparat una sèrie d’activitats en el Centre Ovidi Montllor d’Alcoi per conéixer més de prop aquest espai natural de gran valor per Alcoi.

Exposició del 4 al 13 de maig. “La Canal: Un món per descobrir” Exposició elaborada fa uns anys per la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció, que mostra els principals valors naturals i culturals de la vall de la Canal i dels seus voltants i explica la necessitat de fer front als projectes que amenacen aquest espai. En el Centre Ovidi Montllor al carrer Vistabella, 8,  Alcoi. Horari de visita: de 18 a 21 h.

Conferència, divendres 6 de maig, 20h. La Canal d’Alcoi: història i paisatge, a càrrec d’Ignasi Grau, professor titular d’arqueologia en la Universitat d’Alacant; coordinador del llibre “La Canal: arqueologia, història i paisatge”.  En el Centre Ovidi Montllor al carrer Vistabella, 8,  Alcoi.

A més de la importància vital de la Canal per al subministrament d’aigua potable d’Alcoi, en aquesta vall també conflueixen valors naturals, patrimonials i històrics que li atorguen una vàlua excepcional. Tots els períodes de la nostra història tenen la seua representació en aquest petit racó entre muntanyes, amb algunes manifestacions molt destacades, com són l’art rupestre de la Sarga o el poblat ibèric del Puig.

Excursió, diumenge 8 de maig per la senda de les clapisses.  Eixida a les 9 h des dels paellers de Sant Antoni (Parc Natural de la Font Roja, Alcoi. Cal portar aigua, esmorzar, protecció solar i calçat adequat. Durada total aproximada de l’excursió: 3 hores

Enric Moltó, doctor en geografia per la Universitat d’Alacant, ens guiarà per aquesta senda que transcorre per la solana del Carrascal de la Font Roja, des d’on es pot contemplar el paisatge de la Canal, explicar-nos les seues característiques i comprendre el funcionament hidrològic d’aquesta vall.

A més recorden el proper dimecres, 4 de Maig de 2016, a les 20:00 hores, tindrà lloc l’Assemblea de Salvem l’Aqüífer del Molinar  en la UNESCO, C/Cid, 12 Alcoi.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *