foradia subscriutegrat

Homenatge a Teresa Berganza amb un cartell de renom internacional

L’Associació d’Amics de la Música d’Alcoi ret homenatge a la reconeguda cantant espanyola Teresa Berganza amb un concert de l’Orquestra de València, sota la batuta de l’alcoià Jordi Bernàcer i amb la veu de la mezzo-soprano Maria José Montiel. Aquest reconeixement en forma de concert tindrà lloc el proper dissabte 7 de maig al Teatre Calderón d’Alcoi.

bernacer-montiel

Una vegada més L’Associació d’Amics de la Música ens apropa la millor música amb un cartell de renom internacional per homenatjar una de les veus més importants de la lírica espanyola, la mezzo-soprano madrilenya Teresa Berganza. Aquesta cantant va néixer a Madrid el 1933. Estudià piano, harmonia, composició i moltes altres especialitats musicals, però finalment es va decantar pel cant, on amb el temps aconseguí ser un referent en la interpretació operística del segle XX. Debutà oficialment al Ateneo de Madrid el 1957 encetant aleshores una carrera que l’ha portat a ser una de les mezzo-soprano de més renom a l’escena musical internacional. D’entre les moltes distincions destaca que ha estat reconeguda amb el premi Princep d’Astúries de les Arts, nomenada membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando i és Premi Nacional de Música d’Espanya. I durant aquest concert, serà també distingida amb la Medalla d’Or al Mèrit Artístic de l’Associació d’Amics de la Música d’Alcoi.

També el programa en si mateix és un homenatge pel repertori que ha fet famosa aquesta cantant, interpretant-se únicament peces que tenen com a solista la veu de mezzo-soprano. Aquesta vegada es tracta d’un programa de música francesa dels segles XIX i XX, molt important per a aquest registre vocal degut a la certa predisposició de l’opera francesa cap a la veu greu de dona, de mezzo-soprano, creant rols considerats de primer ordre en la història de la música mundial com els de Dalila o Carmen, que es representaran en aquest concert junt a altres obres de Debussy, Ravel, Thomas, Massenet, Saint-Saëns i Bizet.

La també mezzo-soprano madrilenya, Maria José Montiel serà l’encarregada de posar veu a aquest magnífic programa. Aquesta cantant està considerada actualment com una de les grans mezzo del panorama líric mundial. Ha interpretat els repertoris dels autors més importants, als escenaris de més renom, acompanyada de grans cantants i importants directors d’òpera arreu del món. És lloada i reconeguda per la bellesa del seu timbre, la seua delicadesa interpretativa i pel seu gran poder comunicatiu. El seu talent ha estat premiat i reconegut amb un gran nombre de premis al llarg de la seva carrera, inclòs el Premi Nacional de Música 2015 atorgat pel Ministeri de Cultura.

L’altra figura a destacar en aquest concert és la del director d’orquestra alcoià Jordi Bernàcer, que novament pren la batuta per dirigir a la nostra ciutat una agrupació de renom com és l’Orquestra de València. Bernàcer és actualment Resident Conductor a la San Francisco Opera, i compagina el seu quefer per terres nord-americanes amb altres compromisos musicals arreu del món com el que el proper mes de maig el portarà de nou a Alcoi. Està considerat un dels més sòlids exponents de la jove generació de directors d’orquestra espanyols. Va néixer a Alcoi el 1976 i inicià els seus estudis musicals als sis anys, diplomant-se en l’especialitat de flauta amb Menció d’Honor als divuit anys al Conservatori Joaquin Rodrigo de València, on també estudià Musicologia, Direcció de Cor i Direcció d’Orquestra. Més tard Assisteix a Viena als cursos internacionals de direcció d’orquestra de la Universität für Musik, diplomant-se amb les màximes qualificacions al Konservatorium Wien. Al finalitzar els estudis de direcció el 2004 fou assistent del mestre Lorin Maazel durant diversos anys. També ha treballat amb mestres de la batuta com Riccardo Chailly, Valery Gergiev, Zubin Mehta o Georges Prêtre entre altres. Durant els últims anys s’ha posat al capdavant de nombroses orquestres de renom tant nacional com internacional, ha treballat amb grans intèrprets de la interpretació tant lírica com instrumental i ha tingut l’oportunitat de pujar al podi dels més importants teatres de l’òpera del món.

Un concert a l’altura de la figura a la que se li rendeix homenatge, Teresa Berganza. Proper dissabte 7 de maig al Teatre Calderón d’Alcoi, Jordi Bernàcer dirigint l’Orquestra de València i a la mezzo-soprano Maria José Montiel.

ANUNCIO EL GRATIS

Font: Carles Bernàcer./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *