foradia subscriutegrat

Reivindicacions d’una línia de tren Alcoi-Xàtiva digna

• Les línies ferroviàries d’alta velocitat “són accessibles només per a les persones amb major poder adquisitiu i que connecten només algunes grans ciutats” • La Carrasca exigeix “l’aprovació d’un pla de millora de la línia València-Xàtiva-Alcoi, un calendari concret d’actuacions i la dotació de les partides pressupostàries necessàries


Reivindicacions de la millora de la línia de tren Alcoi-Xàtiva a l’estació ferroviària d’Alcoi per part de membres de la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció d’Alcoi.

L’organització denuncia que les línies ferroviàries d’alta velocitat de l’Estat espanyol són de les més grans del món (superades únicament per Xina), però que aquest tipus de trens “són accessibles només per a les persones amb major poder adquisitiu i que connecten només algunes grans ciutats”.

Aquesta gran aposta pels trens d’alta velocitat per part dels poders públics ha suposat l’abandonament del ferrocarril convencional. És el cas de la línia Alcoi-València: “els governs central i autonòmic van firmar en 2009 un protocol de col·laboració per a promoure la modernització del tram Xàtiva-Alcoi, però les actuacions necessàries per a adequar de manera integral la línia no s’han dut a terme encara”.

És més, denuncien els ecologistes, els successius governs han permés que la línia es deteriore progressivament i perda molts usuaris potencials a causa del mal servei que ofereix: horaris escassos i inadequats, necessitat de fer transbordament a Xàtiva, molt baixa velocitat, etc.

Pel que fa a la inversió de 5,5 milions d’euros que ha fet el Ministeri de Foment enguany per a reparar els trams més degradats, “només ha aprofitat per a evitar que la infraestructura caiga a trossos, ja que està ben lluny de la inversió necessària per a modernitzar i garantir el futur de la línia”.

Respecte al govern valencià, un any més oblida el nostre tren en els pressupostos de 2018: “l’injust finançament que pateix el País Valencià no pot ser excusa per a ignorar aquesta infraestructura vital per a les comarques centrals valencianes”.

Per garantir un servei ferroviari digne, La Carrasca exigeix “l’aprovació d’un pla de millora de la línia València-Xàtiva-Alcoi, un calendari concret d’actuacions i la dotació de les partides pressupostàries necessàries per part dels governs valencià i espanyol”.

Cal ressenyar que aquest acte forma part de la Setmana de lluita en defensa del tren públic, ecològic i social, durant la qual s’estan organitzant mobilitzacions i accions per tot l’Estat espanyol per a reclamar la defensa i millora de la xarxa ferroviària convencional.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *