foradia cdturisme

Entrevista al director de l’Himne, José Antonio Llinares: “li posaré molt de sentiment”

• Entrevista a José Antonio Llinares Igual, un músic alcoià amb una àmplia formació i experiència en el món de la música • L’interpretaré el millor possible, de la manera més clara, perquè ningú tinga dubtes. El que faré és posar-li molt de sentiment.

El director de l’Himne de les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi en 2017 serà José Antonio Llinares Igual, un músic alcoià amb una àmplia formació i experiència en el món de la música. Que ens conte ell mateix.

– Hola, José Antonio, què representa per a tu ser el director de l’Himne de Festes d’enguany?

Un honor, un orgull i molta emoció.

– Com et vas assabentar que series tu?

Va ser el dijous de mig any, em va tocar el regidor de Cultura per a comunicar-m’ho i després l’Alcalde. M’alegre molt perquè volíem que fora un membre de la Societat Musical Nova d’Alcoi i a més coincideix amb el seu 175 aniversari. Vam fer una votació en la banda, em van elegir a mi, encara que jo no ho sabia, i van enviar la proposta a l’Ajuntament. Així que és una alegria també pel fet que els meus companys, que són molt professionals, em van decidir a mi.

– Ixes en Festes en alguna filà també?

No, no sóc fester, sóc músic. Toque a la banda des de fa més de 30 anys.

– Tens un ample currículum i una ampla experiència com a músic, veritat?

Professionalment em dedique a donar classe de clarinet, entre altres a la Banda Simfònica Municipal d’Alacant, sóc director de la Societat Musical d’Alcoleja i de la Unió Musical de Beniarrés. Entre altres títols i càrrecs.

– Estàs il·lusionat, tens nervis…?

Estic molt il·lusionat, com a músic i també per la confiança que ha depositat l’Ajuntament en mi. Nervis no, encara que és un repte professional.

– Supose que amb la direcció de l’Himne no n’hi ha molt espai per a innovar, faràs alguna cosa especial?

No, l’interpretaré el millor possible, de la manera més clara, perquè ningú tinga dubtes. El que faré és posar-li molt de sentiment.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *