foradia ivace

Mónica: “Els autònoms han de pagar en funció al que han generat”

• Sondegem quines són les expectatives i preferències dels alcoians de cara a la formació d’un nou govern • Parlem també sobre la crisi humanitària dels refugiats europeus

Aquesta quinzena parlem amb els nostres veïns i veïnes d’Alcoi sobre diversos temes d’interés actual públic. En qüestió política sondegem quines són les seues expectatives i preferències de cara a la formació d’un nou govern o d’unes noves eleccions. Parlem també sobre la crisi humanitària dels refugiats europeus: com està actuant Europa? Què hauria de fer-se al respecte?

Per altra banda, l’activitat econòmica i laboral ens afecta a totes les persones que componguem la societat. Per conéixer-la un poc millor, i des de diferents perspectives, preguntem als nostres entrevistats sobre les seues experiències i les seues expectatives. A més, com que estem en vespres de les Festes d’Alcoi, acabem les entrevistes amb alguna referència.

Anem allà!

Mónica el poble es savi

Rajoy ha destruït la classe mitjana”

Mónica és assessora fiscal, i està a l’última en tots els temes d’actualitat, “perquè estic molt preocupada per les noves generacions i pel futur en general”. Si anàrem a següents eleccions, cosa probable segons ella, està segura que votaria a Rivera: “crec que és l’únic que està mirant pels interessos de tots”.

Respecte a la crisi humanitària dels refugiats europeus, “és una situació molt complicada perquè estan entrant molts que no són refugiats, afgans, d’un país, d’un altre… Si ací hi ha gent que està passant fam, primer solucionem el que tenim”.

La pobresa i la desigualtat que s’han generat en els últims anys podrien haver sigut evitades si no s’hagueren aplicat totes les polítiques del PP”, comenta Mónica. “Rajoy ha destruït la classe mitjana. Com recuperar-la? Amb un salari mínim digne perquè la gent puga consumir; un sistema fiscal progressista que agreuge a tots sense favoritisme. A més, els autònoms han de pagar en funció al que generen; com vaig a pagar jo 400 € al mes si no arribe a guanyar-los?”.

La crisi ha deixat a molta gent en la cuneta, i no va a poder eixir a flotació altra vegada. Per això crec que hauria de garantir-se una renta bàsica mínima, per poder pagar els recursos bàsics: la gent així podrà sobreviure”.

Per acabar la conversa amb un tema més despreocupat, parlem de les Festes d’Alcoi, Mónica està esperant-les amb molta il·lusió, ens comenta que encara que viu en Alcoi des de fa uns anys, les viu com si foren seues: “la meua il·lusió és entrar a una filà i viure l’ambient fester des de dins“.

Font: Rodrigo Paños./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *