foradia subscriutegrat

Alcoi celebra el dia mundial sense tabac

• Quasi 600 alumnes de centres educatius rebran xerrades preventives • El 31 de maig hi haurà una concentració, una taula redona i punts d’informació per la ciutat

El tabac mata cada any a quasi 6 milions de persones, de les quals 5 milions són consumidores del producte, mentre que la resta no són fumadors, però estan exposats al fum. El tabaquisme és una de les principals causes de defunció, malaltia i empobriment, segons l’Organització Mundial de la Salut. Però a més, segons dades europees 1 de cada 4 joves fuma i l’edat mitjana en l’inici del consum se situa en 13’3 anys.

Alcoi sense tabacAlcoi se suma a la celebració del Dia Mundial sense Tabac el pròxim 31 de maig amb multitud d’activitats enfocades a distints grups de la població. Entre les actuacions que van a realitzar-se destaquen les xerrades de prevenció de tabaquisme en adolescents. En elles participaran 9 dels 11 centres educatius de la ciutat amb un total de 580 alumnes de primer de la ESO.

El dia fort tindrà lloc el 31 de maig amb una marxa-concentració com a acte central. Tots els grups d’adolescents que hagen assistit a les xerrades marxaran des dels seus centres fins la Plaça d’Espanya. A les 12h hi haurà un acte de presentació i animació, amb paraules de les autoritats i amb diversos esportistes alcoians. Es farà una lectura de les ‘intencions antitabac’ i se soltaran 500 globus blancs, a més d’un acte sorpresa dirigit per l’Associació Samarita.

Dirigit a la població general es realitzarà una taula redona a l’Àgora a les 18h (el mateix 31 de maig), en la qual intervendran: Ernest Jover (docència), Joan Quiles (Cap de la Secció d’Educació per a la Salut. Direcció de Salut Pública), Guillermo Grau (Jefe de Secció de Cardiologia. Hospital de Alcoi), Núria Domenech (Adjunta de Enfermería Hospital Alcoi), María Herrero (Psicóloga de l’Unitat de Alcohologia ) i Txutxi Vegas (Pacient).

A més es col·locaran punts informatius anti-Tabac en tres llocs de la ciutat: La Plaça d’Espanya, l’Hospital i Salut Pública.

El distints actes els distins actes estàn proganitzats pel departament de salut d’Alcoi (atenció especialitzada, primaria i salud pública) amb la col.laboració de l’UPCCA (Unitat prevenció comunitaria Conductes Addictives) de l’Ajuntament d’Alcoi.

En aquestes xerrades s’ha mostrat als xiquets algunes de les vora 4000 substàncies que componen una cigarreta. Entre ells s’hi troben per exemple, el quitrà, l’amoníac, l’arsènic, el cadmi (component de les piles) o pintures. Són substàncies que aïlladament mai gosaríem a posar-nos a la boca, però que ocultes baix l’aspecte de la cigarreta són consumides de forma habitual pels fumadors.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *