foradia cdturisme

La solidaritat d’Alcoi aporta material educatiu i mèdic al Sàhara

• Naiara Davó i Cristian Santiago participen en una brigada solidària • Guanyar Alcoi va fer arribar 50 quilos de material educatiu i mèdic al Sàhara • Gràcies a la col·laboració de l’IES Pare Vitòria

saharaui guanyar

Per a conscienciar sobre la situació de les refugiades sahrauís, la passada setmana van participar en una brigada solidària, per la qual van ser convidats pel Cabildo de Fuerteventura organitzadora de la iniciativa, els regidors de Guanyar Alcoi Naiara Davó i Cristian Santiago, van aportar material educatiu i mèdic de primera necessitat als camps de refugiats del Sàhara.

El viatge va servir per ajudar amb material mèdic i escolar, i també recollir propostes institucionals dels governants i col·lectius de la zona, fer visible la causa sahrauí i contribuir a sensibilitzar sobre la necessitat de trobar una solució al conflicte.

Des d’Alcoi es van aportar més de 50 quilos de material gràcies a la col·laboració de l’IES Pare Vitòria i de l’IES Andreu Sempere, com també de centres mèdics de la ciutat. 

Després de més de 40 anys d’ocupació, desaparicions i assassinats al Sàhara Occidental, i de més de 40 anys de la deportació i exili d’un poble a les entranyes del desert, segons Naiara Davó,  “és una autèntica vergonya per a la comunitat internacional, especialment per a l’Estat espanyol per la responsabilitat que li pertoca, la situació del poble sahrauí”.

Per aquest motiu, els propers dies es realitzaran activitats i xerrades de conscienciació als centres escolars de la nostra ciutat, com Davó subratlla, la feina continuarà en les properes setmanes: “Altre dels objectius d’aquest viatge és el d’informar i formar en Alcoi sobre la situació d’ocupació que està patint el poble saharaui i les difícils condicions al Camp de Refugiades de Tinduf, situat al desert d’Argèlia. 

La brigada, a més d’aportar material, ha realitzat una roda de reunions institucionals amb els ministres de Sanitat, Educació i Afers Exteriors i Cooperació; el governador d’El Aaiun i la governadora d’Auserd, el coordinador saharaui de la Minurso i el responsable de l’aparell polític del Front Polisari. A més, van poder visitar les instal·lacions de la Mitja Lluna Roja, la Unió de Dones Sahrauís, el Centre d’Art Olof Palme, tallers de formació professional i els Projectes d’Horts familiars.

 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *