foradia subscriutegrat

Toni Francés: Candidat a l’Alcaldia per PSPV Alcoi

Parlem en Toni Francés actual alcalde d’Alcoi pel PSPV-PSOE des de 2011 i candidat a continuar l’alcaldia.

tonifrances

Tenim un projecte de ciutat sostenible basat en el talent, la intel·ligència i la innovació emprenedora”

Toni Francés és l’actual alcalde d’Alcoi pel PSPV-PSOE des de 2011 i candidat a continuar l’alcaldia. És diplomat en Ciències Empresarials i llicenciat en Administració i direcció d’empreses. Milita en el PSPV-PSOE des de 1995.

– Podries fer un balanç de l’actual legislatura?

Ha sigut una legislatura difícil, econòmicament i socialment, per la crisi espanyola i europea, la qual afecta també a Alcoi. També crisi política: hi ha hagut inestabilitat. Hem hagut de governar en minoria, però a pesar de tot hem portat els projectes que teníem planificats endavant. Principalment projectes per a atendre les necessitats socials. També els projectes per a canviar el model econòmic especulatiu en un altre model basat en el talent, la innovació i de recolzament als emprenedors i al teixit empresarial.

– Quina és la situació d’Alcoi des del vostre punt de vista?

La situació és ara oposada a la que ens vam trobar fa 4 anys en l’Ajuntament després de la legislatura de Jordi Sedano: no havia capacitat d’inversió, teníem un dèficit de 4 milions d’euros i 9 milions més en factures. Ara l’Ajuntament està sanejat, hem reduït el deute a la mitat, tenim superàvit, tenim capacitat d’inversió i de pagar els contractes. Fa quatre anys ens vam trobar molts problemes urbanístics. Però ara la ciutat d’Alcoi està preparada per a encarar el futur amb optimisme i fer els projectes que necessita.

– Quin seria el projecte de ciutat ideal per a Alcoi?

Volem una ciutat competent. Tenim un projecte de ciutat sostenible basat en el talent, la intel·ligència i la innovació emprenedora, en el que s’identifiquen els alcoians. Un projecte de ciutat no basat en l’especulació com va fer i vol fer el PP, el qual ens porta a conseqüències desastroses. Nosaltres pensem i actuem en funció a les necessitats de les persones.

– Quines mesures polítiques aplicaríeu en arribar al govern?

Tenim moltes i tenim la capacitat per a dur-les a terme. El parc tecnològic a la zona de Pagos, recuperar les zones industrials i adaptar-les a l’actualitat, recuperar projectes que es van haver de tancar i no s’han pogut dur a terme. Projectes culturals per als joves, projectes socials per als majors, projectes mediambientals, econòmics… Sempre tenint com a prioritat la societat i l’economia.

– Com penseu que quedarà la corporació de l’Ajuntament després de les següents eleccions?

No m’agraden les quinieles. En aquestos moments estem en una situació social i política incerta, no a soles en Alcoi, en tota Espanya. A pesar de tot, pensem que el PSOE serà la força política més votada per la ciutadania. Pensem que la ciutadania va a saber reconèixer el treball ben fet. Així i tot, l’Ajuntament quedarà prou fragmentat, però el PSOE serà la força majoritària amb diferència i serà capaç de dur a terme tots els projectes pensats.

– Podries dir-nos l’última pel·lícula que has vist?

Hotel Budapest, recupera l’estil cinematogràfic dels anys 50’ i 60’, l’època de major esplendor del cinema i de bona part de la cultura en general. És una pel·lícula amb molta imaginació, una història entretinguda i interessant.

– Podries recomanar-nos un llibre?

Aprofitant que és l’aniversari, el de Gabriel Garcia Màrquez, 100 años de soledad, per la seua capacitat de transformar màgicament la realitat i de fer històries traslladables a qualsevol lloc del món: es tracta de la història de la humanitat.

– Podries mencionar-nos algun polític actual que et servisca com a referent?

Pedro Sànchez, per la seua valentia i la seua capacitat. I perquè comparteix la visió que té d’analitzar l’actualitat i d’actuar en ella.


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *