foradia subscriutegrat

Castalla i la comarca aposten per Enric Valor

• I Jornada Enric Valor dedicada a l'escriptor més popular que han donat les nostres comarques • Taula redona sobre La futura Casa Museu Enric Valor

Castalla Casa Museu

Castalla va acollir la I Jornada Enric Valor, per una Casa Museu. El cap de setmana es va organitzar una jornada de treball per a recordar la figura de l’escriptor i proposar les mesures i activitats necessàries per fer realitat el projecte. Aquesta iniciativa pretén reactivar el projecte de crear una casa museu dedicada a l’escriptor més popular que han donat les nostres comarques. Convocats per la Coordinadora pel Valencià (Escola Valenciana) i el Centre Cultural Castellut.

Les jornades van començar amb la presentació del llibre “L’obra periodística d’Enric Valor(1933-2000)”, un estudi de la producció en premsa de l’escriptor durant setanta anys, a càrrec de l’autor, Josep Daniel Climent, presentat per Verònica Cantó, secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Després va ser el torn de Francesc Gisbert, qui va explicar com Enric Valor pot convertir-se en un atractiu del turisme cultural de la comarca, amb una proposta de rutes literàries que passarien per Alacant, Castalla, Elda, Penàguila o Alcoi. Una mostra de l’exit d’aquest circuit cultural, va ser la Trobada de Contacontes de Penàguila en homenatge a Valor, que fa poc, va aplegar més de tres-centes persones.

A continuació, va tindre lloc la taula redona sobre La futura Casa Museu Enric Valor, on van participar José Payá, director de la casa museu Azorín de Monòver, Vicent Pitarch, de la Fundació Carles Salvador de Benassal i Francesc Pérez Moragón, director de la casa Joan Fuster de Sueca, moderats per Joan Borja, de la Universitat d’Alacant.

L’ajuntament de Castalla, present en les jornades, s’ha manifestat totalment a favor de la iniciativa. Les entitats convocants, agrupades en el col·lectiu Gent de Valor, han demanat reunir-se prompte amb representants de la Conselleria de Cultura i Educació i involucrar la Diputació d’Alacant en el projecte.

 

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *