foradia pressupostparticipatiualcoi

Els Reis Mags d’Orient han arribat a Alcoi

• Contem com ha sigut la Cavalcada i parlem amb els representants dels tres Reis Mags d'Orient: Julio Latorre, José Carbonell i Penya Fontilles.

Els tres Reis Mags han arribat a Alcoi. Aquesta vesprada han realitzat la desfilada pels carrers de la ciutat. Durant en el seu recorregut els patges anaven pujant en escales als balcons oberts de les cases, per donar els regals encomanats als Reis.

Xiquets i grans esperaven a Melcior, Gaspar i Baltasar, per fi van arribar i amb ells les grans il·lusions.

La Plaça d’Espanya era plena de xiquetes i xiquets saludant als reis d’Orient abans que feren l’Adoració al Nen Jesús, un dels moments més emblemàtics de la Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi.

Els Reis han repartit besades entre els xiquets i xiquetes, acompanyats per les bandes de música d’Alcoi, a més dels grups de danses i grups de dolçainers i tabaleters, i d’aproximadament 400 patges i desenes d’acompanyants.

Durant aquests dies des d’aquest diari hem tingut l’oportunitat de parlar amb els representants de Ses Majestats d’enguany.

El Rei Gaspar:

Julian José Carbonell ha representat al Rei Mag Gaspar enguany gràcies al Club Escuderia Piston. En les seues paraules, la seua funció ha consistit en “portar l’alegria i la il·lusió a tots els xiquets”.

Des de fa molt de temps Julian s’emociona amb el Nadal Alcoià, “i aquest any he tingut la sort d’eixir elegit per sorteig com a representant de Gaspar”.

El Rei Baltasar:

Baltasar, el Rei negre, ha sigut representat enguany per Julio Latorre gràcies a la filà Llana. Segons comenta Julio, els tres Reis Mags són igual d’importants però a ell li feia una il·lusió especial representar a Baltasar perquè és el que més impacta als xiquets i les xiquetes: “si m’hagueren donat a elegir entre el Rei Moro o el Rei Mag, haguera elegit el Mag”.

Dins del Nadal Alcoià, un dels fets més significatius per a Julio és la pujada dels regals als xiquets per part dels patges: “als majors, pot ser, ens agrade molt l’Adoració, el Bandol i altres actes, però crec que des de la perspectiva dels xiquets el més impactant és veure com els patges pugen els regals a les cases”.

El Rei Melcior:

El Rei Melcior va encarregar a la Penya Fontilles l’acompanyament per a la Cavalcada d’Alcoi del dia 5 de gener. Roque Monllor ha sigut el representant del Rei Melcior. Ens va comentar que és un honor per a la Penya ser la responsable de l’acompanyament del Rei Melchor.

Els sentiments que desperta el fet de representar al Rei en Roque són “els que qualsevol alcoià sentiria en la mateixa situació: molta il·lusió i agraïment per poder formar part d’una cosa tan gran”.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *