Foradia subscriutegrat

Que parlen les xarxes: preparant la campanya electoral

Memes que ens ajuden a comprendre la vinent campanya electoral • Notícia sobre el finançament il·legal de Podemos

Internet és una fàbrica de creativitat. Cada notícia important ix interpretada mitjantçant memes i vinyetes que ens conviden a reflexionar amb la seua poesia visual i l’humor. Aquesta quinzena arrepleguem algunes que ens ajuden a comprendre la imatge que projecten, i que projecten d’ells, els partits polítics de cara a la vinent campanya electoral.

Una de les notícies més comentada en les xarxes socials durant aquests dies ha sigut l’enèsima falsa notícia sobre el finançament il·legal de Podemos. Eduardo Inda, representant del periodisme mercenari a favor dels poderosos, ha realitzat al seu mitjà de comunicació un nou intent de difamació contra el partit. Els estudis han demostrat que el document que presentava com a prova era un document falsificat per la redacció de Okdiario a través d’un programa d’edició d’imatge. En qualsevol cas, per les xarxes està circulant la prova definitiva del fet que Podemos és finançat pel difunt Hugo Chávez.

xarxes4

I parlant de Podemos, els seus militants i els d’Esquerra Unida han votat per confluir junts en les properes eleccions generals. La reacció de la resta de partits i de molts formadors d’opinió mediàtics ha sigut la de classificar la confluència com esquerra-radical-separatista i provocar la por entre la gent. Pareix que el PP, i segur que algun altre partit (així com els seus mitjans de comunicació), ja té el seu eslògan de campanya: sempre funciona.

 xarxes

Altra idea forta circulant per les xarxes socials és la de la possible baixada de vots del PSOE per no haver volgut pactar amb Podemos, ni per a conformar una coalició de govern, ni per a configurar una candidatura conjunta al senat per al 26J (segons les dades, si així ho feren, guanyarien en quasi totes les províncies espanyoles). El cas és que el PSOE, malgrat anomenar-se socialista i obrer, pareix que tinga més afinitats amb Ciudadanos (un partit d’ideologia neoliberal) que amb Podemos (que defén el progressisme). I aquest fet, pot passar-li factura.

xarxes2

I sobre el PP… Recentment el Ministre Margallo deia “ens hem passat quatre pobles amb l’austeritat”. Recorda al conte d’un monstre regalant-li una flor a una xiqueta: la xiqueta li diu ‘jo pensava que eres un monstre cruel i desconsiderat, però veig que eres tern i generós’; el monstre li contesta, ‘ja, és que estic de campanya electoral’. La imatge que intenta projectar de cara a la societat és la d’un partit solvent, solidari i transparent. Però la realitat és tossuda i cada dia li ixen nous batracis (com diria Esperanza Aguirre) que recorden que està de corrupció fins a les orelles. El vinyetista Ferran ens ho explica així:

xarxes1

Font: Rodrigo./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *