foradia subscriutegrat

El Col·legi Sagrada Família organitza una gimcana per promocionar a Joan Valls

• Una original gimcana que vol animar els joves a conéixer la seua ciutat • El fil conductor serà el poeta alcoià Joan Valls

El divendres 28 d’abril els alumnes de la Fundació Educativa ACI – Col·legi Sagrada Família participaran en #ALCada17, una original gimcana que vol animar els joves a conéixer la seua ciutat mitjançant el transport públic i les noves tecnologies.

En Aquesta edició el fil conductor serà el poeta alcoià Joan Valls que mitjançant l’estudi de la seua vida i de la seua obra, permetrà els alumnes de les Esclaves conèixer la ciutat d’Alcoi.

Els joves tindran unes hores per geolocalitzar amb els seus dispositius mòbils, diversos llocs d’interés de la ciutat, utilitzar el transport públic per arribar-hi i pujar una foto a internet.

Una experiència basada en la Barcelonada 2.0 desenvolupada per la xarxa LaceNet i que es fa a diferents municipis any rere any, com Tarragona, Igualada, Cinctorres, Castelló, Manresa, Saragossa o València.

La #JOANVALLSada començarà el proper divendres 28 d’abril a les 8.15 h. Els alumnes en grups de 5 o 6 persones rebran un total de 6 targetes amb pistes, dades i un codi QR que els ajudarà a localitzar en el mapa diferents punts de la ciutat referents a la vida i obra de Joan Valls.

Els alumnes gaudiran de la gimcana per la ciutat des de les 9.15 hores fins les 13:30 hores. Durant eixe temps hauran d’arribar als 6 indrets, fer-se bé una foto o bé un vídeo per pujar-lo a Instagram i a més, realitzar activitats al voltant de la poesia: recitar versos del poeta, preguntar a la gent del carrer si coneixen Joan Valls, compondre versos sobre el lloc d’interés, etc.

De 13:30 h. a 14:00 h tindrà lloc el visionat de vídeos i fotos així com l’entrega de premis a la sala polivalent del col·legi. En total hi participen 125 alumnes de 3r i 4t d’ESO de la Fundació Educativa ACICol·legi “Sagrada Família”.

Es tracta d’una activitat amb un ample contingut educatiu, en la qual es treballen moltes competències diferents. Per una banda, els joves utilitzaran les ja conegudes noves tecnologies, per tal de geolocalitzar el lloc i dissenyar una ruta.

També utilitzaran el transport públic, ja que VectaliaSubús ha preparat unes targetes gratuïtes perquè els grups puguen viatjar tantes vegades com ho necessiten amb l’autobús urbà. Aprendran a treballar en equip, fet necessari per a completar la gimcana en el temps previst. Coneixeran la ciutat, la vida i l’obra de Joan Valls. I a més, portaran la poesia al carrer, aprendran a estimar-la i valorar-la com cal.

Els professors que ajuden durant la gimcana, tindran accés directe i real a la posició de cadascun dels grups gràcies a l’aplicació Life 360 i els llocs que visitaran els alumnes es faran públics mitjançant la xarxa social Instagram.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *