foradia camaraalcoi

Alicia: “pot ser que Podemos augmente gràcies a la unió amb EU”

• Parlem amb els veïns i veïnes d’Alcoi • Educació púbica i concertada, a més d'això, aprofitem per a preguntar-los sobre l’actualitat política. Avant amb Alicia

Hem sabut per la Conselleria d’Educació que per al pròxim curs La Conselleria d’Educació ha anunciat que el CEIP El Romeral i el CEIP Miguel Hernández comptaran amb una línia d’infantil més en el curs 2016-2017, les que van ser suprimides per al curs 2015-2016.

Per altra banda la possible eliminació de dues unitats de dos centres escolars concertats. Per aquest motiu recentment es va celebrar una manifestació a la qual van assistir centenars de persones de tot el País Valencià en contra de la decisió de Conselleria i a favor del dret a decidir el tipus d’educació dels xiquets. Volem comentar aquest fet amb els veïns i veïnes d’Alcoi.

A més d’això, aprofitem per a preguntar-los sobre l’actualitat política. Avant.

alicia el poble es savi

perquè el programa de Ciudadanos és molt paregut al del PP”.

Alicia va estudiar al col·legi públic la Uixola. La diferència amb l’educació concertada d’Alcoi, “a més de la religió, que canvien els mestres, perquè en la pública treballen a través de les oposicions, mentre que en la concertada solen ser antics alumnes o família”. Sobre la decisió del Consell d’Educació, Alicia està “a favor de l’educació pública, però voldria que no s’hagueren de tancar les línies de la concertada”.

Canviant de tema, sobre les pròximes eleccions generals, ¿creus, Alicia, que canviarà molt el resultat respecte a les de desembre? “Jo no crec que canvie molt perquè fa poquet que hem votat, però pot ser que Podemos augmente gràcies a la unió amb Esquerra Unida”.

És molt probable que aquesta coalició, opina Alicia, supere al PSOE, “perquè la llei electoral penalitza als minoritaris. Esquerra Unida, que va traure poquets diputats, ara farà que tinguen més”. Alicia opina que la complicitat entre PSOE i Ciudadanos pot fer baixar en vots al PSOE, “perquè el programa de Ciudadanos és molt paregut al del PP. Encara que hi haurà gent que pense que aquests partits han sigut capaços d’arribar a un acord”. Després, continua Alicia, “pot ser que molta gent que ha votat a Ciudadanos vote al PP perquè tinga més possibilitats de governar”.

“Jo veig que els mitjans de comunicació influeixen molt en la forma de pensar de la gent. Observes les cadenes i veus que es decanten per opcions”. Comenta Alicia que un cas paradigmàtic de propaganda política és Eduardo Inda i el seu periodisme, “que encara que el Tribunal Suprem desestime les seues acusacions ell continua”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *